Kalkinma Bakani Yilmaz`dan ODTÜ Açiklamasi

Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz, Orta Dogu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yasanan olaylarla ilgili olarak, demokratik siyasette tepkinin, siddetle bir arada olmamasi gerektigini belirterek, “Molotof kokteyliyle, tasla, sopayla protesto olmaz” dedi.

Kalkinma Bakani Yilmaz`dan ODTÜ Açiklamasi

Çesitli ziyaretlerde bulunmak üzere Karaman’a gelen Kalkinma Bakani Cevdet Yilmaz, ilk olarak Karaman Valiligi’ni ziyaret etti. Burada valilik seref defterini imzalayan Bakan Yilmaz, ardindan valilik makamina geçti. Kendisi de ODTÜ mezunu olan Bakan Yilmaz, bir gazetecinin sorusu üzerine çikan olaylari degerlendirdi. ODTÜ’de istenmeyen hadislerin yasandigini ifade eden Bakan Yilmaz, Göktürk Uydusu’nun uzaya gönderildigi günde ülke olarak gerçekten çok mutlu bir gün yasandigini dile getirdi. Bakan Yilmaz, “Hepimizin gurur duymasi gereken bir gündü. Türkiye’nin geldigi seviyeyi de gösteriyor. Fakat maalesef o gün ODTÜ’de istenmeyen hadiseler yasandi. Ben sunun altini çizmek istiyorum. Demokratik siyasette tepki siddetle bir arada olamaz. Fikrin ne olursa olsun siddetle bir araya geldigi anda demokratik bir siyaset olmaktan çikar. Molotof kokteyliyle, tasla, sopayla demokratik protesto olmaz. Demokratik protestonun usulü vardir yönetimi vardir. Bir fikre katilirsiniz veya katilmazsiniz fikrinizi ifade edebilirsiniz ama bunun belli bir üslup içinde olmasi lazim. Kaldi ki, bütün ODTÜ’lü ögrencilerin bu olaya karistigini söylememiz mümkün degil. Bana göre az sayida bir gurubun isi. Ayrica ODTÜ disindan çok sayida disaridan gelen kisilerinde istirak ettigi anlasiliyor” dedi.
“SEÇILMISLERLE ÖGRENCILER ARASINDA ÇOK BÜYÜK BIR BAG OLMASI LAZIM”
Bu hadiselerin ülkenin gelisimi açisindan ODTÜ’nün ismine de gölge düsürdügünü kaydeden Bakan Yilmaz, “Çikan olaylarin ODTÜ’ye yakismadigini düsünüyorum. ODTÜ’lü ögrencilere yakisan demokratik bir sekilde tartismaktir. Geçtigimiz gün Kültür Bakanimiza karsi da hiç demokratik diyemeyecegimiz bir hadise yasanmisti. Bir üniversitede bunlari yapanlar sunu mu istiyorlar acaba? Seçilmis hükümetlerle üniversiteler arasinda bir mesafe mi koymak istiyorlar diye düsünüyorum açikçasi. Halbuki seçilmis hükümetlerle ögrencilerle arasinda çok büyük bir bag olmasi lazim. Onlarla fikir alisverisi olmali. Bunlar kesinlikle büyük bir çogunluk degil, organize azinlik bir gurup. Fakat maalesef böyle görüntüler olusturuyorlar. Bu tür seylere tabiati geregi medya daha fazla isik tutuyor. Insallah bu tür hadiseler daha fazla tekrarlanmaz diye düsünüyorum. ODTÜ’lü olmaktan her zaman onur duydum seref duydum. Bu anlamda ODTÜ’nün geneline mal edilemez onu özellikle vurgulamak istiyorum” seklinde konustu.
Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfü Elvan, Mevlüt Akgün, Belediye Baskani Kamil Ugurlu ve daire müdürlerinin de katildigi ziyaretin sonunda Vali Ugurlu, Bakan Yilmaz’a çesitli hediyeler verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284