Kamu Araçlarina Araç Takip Sistemi Geliyor

Ilimiz Valisi Murat Koca, gereksiz yakit tüketiminin önlenebilmesi amaciyla basta kendi makam oraci olmak üzere tüm kamu araçlarinin `araç takip sistemi` ile takip edilmesi talimatini verdi.

Kamu Araçlarina Araç Takip Sistemi Geliyor

Vali Koca, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Karaman'da göreve basladigi günden buyana kamu kaynaklarinin etkin ve yerinde kullanilmasi, lüzumsuz harcamalardan kaçinilmasi konusunda büyük gayret içinde oldugunu söyledi.
Yaptigi incelemelerde, özellikle Il Özel Idaresi'nin akaryakit harcamalarinin ciddi boyutta oldugunu gördügünü ifade eden Koca, söz konusu kurumda 2012 yilinin 11 ayinda 3 milyon 167 bin liralik yakit sarfiyati oldugunu belirtti.
Koca, akaryakit tasarrufu konusunda Karaman'da araç takip sisteminin uygulanmasinin faydali olacagini düsündügünü dile getirerek, sunlari kaydetti:
"Sistemin bize maliyeti çok fazla degil. Su anda alim yapilmadi ama 100 bin lirayi ya bulur, ya bulmaz. Bu maliyetle çok ciddi bir tasarruf yapacagimiz kanaatindeyiz. Araçlar 7 gün 24 saat sürekli takip ederek, is disi seyahatleri önleyecegiz. Ise baslama ve bitirme saatleri raporlanarak, is akisi optimize edilecek. Bu sekilde kontrolü artirmis olacagiz. Çalisanlarimiz eger kendi resmi görevlerinin disinda farkli bir güzergaha gidip, kamu araciyla özel bir isini yaparsa, bunun takip edilecegini, tespit edilecegini, bunun sonucunda da hukuki bir süreçle karsi karsiya kalacaklarinin bilincinde olacaklar."
Araç takip sistemi ile yakitta ciddi tasarruf saglayacaklarina inandigini vurgulayan Koca, sistemin bir diger faydasinin da hiz limitlerine uyulup uymadiginin kontrol edilebilmesi oldugunu bildirdi.
Sistemin faaliyete geçirilebilmesi için gerekli çalismalari baslattiklarini, kisa bir süre içerisinde Il Özel Idaresi'nin bu sisteme kavusacagini aktaran Koca, sistemin uygulanmadigi kamu kurumlarinin da zaman içinde araç takip sistemine geçecegini vurguladi.
-Makam aracina da "araç takip sistemi" taktiracak-
Sistemin, isini dogru yapanlarin iftiralar karsisinda kendilerini aklamasina da katki saglayacagini vurgulayan Koca, söyle konustu:
"Geçtigimiz günlerde bir kamu kurulusumuzla ilgili bir sikayet geldi. Il müdürümüz kendisinden gayet emindi. Bu il müdürünün oglunun, il sinirlari disinda kamu araciyla seyahat yaptigina dair bir iddia vardi. Müdürümüz sikayetçiye 'ben o gün, o saatte, o aracin nerede oldugunu size ispatlayabilirim. Araçlarimizda takip sistemi var. Buyurun size belgeler' dedi. Simdi kendisine iftira atan o kisi hakkinda tazminat davasi açma pesinde. Bu sisteme tüm araçlar dahil olacak. Benim aracim da bunun içinde. Bunu açik yüreklilikle söylüyorum. Çünkü eger benim aracim sisteme dahil olmazsa, bir baskasi 'benimki de olmasin' diyebilir. Ben önce kendim örnek olmaliyim."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284