Kamu Binalarinin Bahçeleri Halka Açiliyor

Çevre ve Sehircilik Bakanligi otopark sikintisina karsi harekete geçti. Yeni düzenlemeye göre vatandas kamu kurumlarinin bahçelerini otopark olarak kullanacak

Kamu Binalarinin Bahçeleri Halka Açiliyor

Çevre ve Sehircilik Bakanligi büyük sehirlerin en büyük sorunlarindan biri olan otoparka çözüm gelistirmek için dügmeye basti. Yesil alanlarin bol oldugu yeni sehirler tasarlayan Bakanlik, zemin altini da kapali otopark olarak degerlendirecek. Yeni düzenlemeye göre, kamu kurum ve kuruluslarinin bahçeleri da, imar planlari belirlenmek kaydiyla otopark olarak kullanilabilecek.
RUHSAT KAMUDA KALACAK
Kamu tesisinin kullanimini ve trafigi engellememek kaydiyla yapilacak otoparklar için kamu kurum ve kurulusunun izni alinacak. Açik ya da kapali olarak yapilacak otoparklarin ruhsatlari yine kamuda kalacak. Otoparklarin isletmesini ise ya kamu yapacak ya da özel sektöre verecek. Elde edilen gelir kamu kurumlarinin ihtiyaçlarini karsilamak için kullanilacak. Bakanligin imar kanunu taslagina ekledigi bir maddeyle, yol ve meydan olarak belirlenen alanlarin da altina kapali otopark yapilabilecek. Otoparklarin ruhsatlari, bagli olduklari ilgili idare adina olacak.
SEMT OTOPARKLARI TESIS EDILECEK
Bir mahallede imar adasinin tamaminda parseller toplu yapilasma kapsaminda degerlendirilecek. Buralara kapali ya da açik bölge otoparki yapilabilecek. Ticaret bölgelerinde ise ticari otopark olarak isletilebilecek. Idareler, buralara vatandasin kullanimi için semt veya bölge otoparklari tesis edecek. Kanun bundan önce belediyeler tarafindan alinan, parseli içinde otoparki olmayan binalarin otopark bedelini, il muhasebe birimleri tarafindan alinmasini da getiriyor. Bu sayede belediyelerin otopark bedellerini baska isler için kullanmasinin önüne geçilecek.
Kaynak: Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284