Kamu Kurumlarina Seker Ve Tuz Genelgesi

Saglik Bakanligi Türkiye Halk Sagligi Kurumu Baskanligi tarafindan kamu kurum ve kuruluslarinda seker ve tuz kullanimina iliskin 2014/4 sayili genelgesi yayinlandi.

 Kamu Kurumlarina Seker Ve Tuz Genelgesi

81 Il Valiligine gönderilen genelgede; çay ve kahve ikramlarinda ve kafe, kantin, lokanta, çay ocagi gibi yerlerde çay sekerinin tek sekerli olarak sunulmasi ve yemekhane, lokanta gibi hizmetlerde masalardan tuzluklarin kaldirilmasi gerektigi belirtildi.

Genelgede; dünyada en önemli halk sagligi sorunu olarak kabul edilen bulasici olmayan hastaliklarin, ülkemizde her geçen gün sayisi hizla artan ölümlerin baslica nedenlerinden oldugu, erken ölümlere yol açan ve kisilerin yasam kalitesini olumsuz yönde etkileyen bulasici olmayan hastaliklardan önleyici yaklasimlarin gelistirilmesinin zorunlu oldugu vurgulandi.
Ayrica genelge, Türkiye Saglikli Beslenme ve Hareketli Hayat Programi ve Türkiye Asiri Tuz Tüketiminin Azaltilmasi Programi kapsaminda tüm kamu kurulus ve kuruluslarinda alinmasi gereken önlemleri içeriyor.
Genelgeye göre; Çay, kahve ikramlarinda ve kafe, kantin, lokanta, çay ocagi gibi yerlerde çay sekerinin tek seker olarak ve mümkünse hijyen açisindan ambalajli sekilde sunulmasi, yemekhane, lokanta gibi hizmetlerde masalardan tuzluklarin kaldirilmasi, dileyenlerin tuz almak için ayri bir yerde, mümkünse 0,5-1 gramlik kagit posetler halinde kullanmalarinin saglanmasi gerektigi ifade edildi.
Ayrica toplumda konuyla ilgili farkindalik ve bilgilendirme çalismalari yapilarak özel sektöründe gönüllülük esasiyla bu çalismalara katiliminin saglanmasi hususu belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284