Kamu Yatırımları Değerlendirildi

İlimiz genelinde yürütülen kamu yatırımlarının koordinasyonu ve izlenmesi amacı ile gerçekleştirilen 2022 yılının ikinci koordinasyon kurulu toplantısı Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında gerçekleştirildi.

Kamu Yatırımları Değerlendirildi

Valilik Karamanoğlu Mehmetbey Toplantı Salonunda Vali Işık’ın başkanlık ettiği toplantıya Vali Yardımcısı Vekili Fatih Eroğlu, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların bölge temsilcileri katıldı. Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantının devam eden bölümünde kamu yatırımlarına ilişkin olarak yatırımcı kurum ve kuruluşlarının temsilcileri yapımı tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili sunumlarını katılımcılarla paylaştılar. Kurumlar arası koordinasyonu gerektirecek konuların görüşülmesinin ardından soru cevap bölümüyle devam eden toplantının son bölümünde İl Afet Risk Azaltma Planı (IRAP) konusunda bir sunum gerçekleştirildi.

2022 yılı Mart ayı sonu itibariyle mahalli idarelerin yatımları dâhil toplam 141 adet proje üzerinde çalışıldığı belirtilen toplantıda; projelerin toplam tutarının 7 milyar 474 milyon 828 bin 556 Türk Lirası olduğu ifade edildi. 2022 yılı harcamasının 111 milyon 707 bin 471 Türk Lirası belirtilen toplantıda, projelerin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 40 olarak gerçekleşirken 16 projenin tamamlandığı, 90 projenin ise devam ettiği ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284