Kamuya 150 Bin Memur

2013 yilinda kamu kurumlarinin personel talepleri soruldu. Toplamda 150 bin personel talep edildi, zirvede MEB var.

Kamuya 150 Bin Memur

Kamu kurumlarindan, bu yil için alinmasi planlanan memur sayisinin yaklasik iki kati 150 bin kadro talebi geldi. 61 bin kadro ile en çok talebi Milli Egitim Bakanligi yapti. Bütçeye göre kamu kurumlarina 65 bin, üniversitelere 14 bin personel alinacak.
KAMU KURUMLARINDAN 2 KAT TALEP
Milyonlarca memur adayinin merakla bekledigi, 2013 yili memur alimi süreci basladi. Kamu kurumlari, 2013 yili için ihtiyaç duyduklari personel sayilarini Devlet Personel Baskanligi'na bildirdi. Buna göre, kamu kurumlarindan, 2013 yili için alinmasi planlanan memur sayisinin yaklasik iki kati talep geldi. 2013 yili bütçe kanuna göre, devlet bu yil içinde kamu kurumlarina 65 bin, üniversitelere de 14 bin yeni personel alacak.
EN FAZLA MILLI EGITIM'DE
Memur alimlari için kamu kurumlarindan ihtiyaç duyulan kadro sayilarinin bildirilmesi istendi. Ancak kamu kurumlari planlanan sayinin çok üzerinde kadro talebinde bulundu. Kamu kurumlarindan gelen kadro talebi sayisi 150 bini asti. En çok kadro talebi ise 61 bin kadro ile Milli Egitim Bakanligi'ndan gelirken, onu Saglik Bakanligi ile Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi izledi.
HANGI KURUM KAÇ MEMUR ISTEDI
Star Gazetesi'nden Hüseyin Özay'in haberine göre, Saglik Bakanligi'na bagli Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu 26 bin, Saglik Bakanligi ise merkez ve tasra hastaneleri için 9 bin kadro talebinde bulundu. Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi da 2013 yili için 13 bin kadroya ihtiyaci oldugunu bildirirken, Emniyet Genel Müdürlügü'nden de 5 bin kadro istendi. Yine Diyanet Isleri Baskanligi, Adalet Bakanligi, Maliye Bakanligi da, en çok kadro isteyen kurumlar arasinda yer aldi. Diyanet Isleri Baskanligi 5 bin 400, Adalet Bakanligi 4 bin 500, Maliye Bakanligi da 2 bin kadro talebinde bulundu.
ATAMA 100 BINE YAKLASIR
Kamu kurumlarinin kadro taleplerinin bildirim süresi mayis ayi basinda sona erecek. Kamu kurumlarindan gelen talepler degerlendirilerek sadece acil olanlar için izin verilecek. Bu da kurumlarin kadro taleplerinin büyük ölçüde düsürülmesine yol açacak. Ancak 2013 yilinda yeni alinacak olan memur sayisinin üniversitelerle birlikte 100 bine yaklasacagi tahmin ediliyor. 2013 yili memur alim takvimine göre, 1. yerlestirme islemi 24 Haziran ile 3 Temmuz tarihleri arasinda yapilacak. Ikinci yerlestirme islemi ise kasim ayinda gerçeklestirilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284