Kandiliniz Mübarek Olsun...

30 Nisan Çarsamba günü baslayan üç aylarin ilk mübarek gecesi olan Regaip Kandilini bu gece idrak ediyoruz.

Kandiliniz Mübarek Olsun...

Kandil nedeniyle Il Müftüsü Nuri Degirmenci yayinladigi mesajinda, “Çarsamba günü Islam’in mübarek kildigi, dini literatürde üç aylar olarak bilinen Recep, Saban ve Ramazan aylarinin ilkini idrak edecegiz. Üç aylar, Allah’in rahmetini sergiledigi, kullarini bagisladigi, ecir ve sevaplarini artirdigi, cehenneminden azad edip, cennetine koymayi arzuladigi en kiymetli zaman dilimleridir. Kullugun yogun olarak yasandigi bir mevsim olan üç aylar, ayni zamanda müminler için manevi bir egitim dönemidir. Recep ve Saban, Ramazan ayina hazirlanma sürecidir. Allah Resulü ‘Allah’im Recep ve Saban’i bize Mübarek kil ve bizi Ramazan’a ulastir’ dualariyla Ramazan ayini karsilamistir. Allah’in lütuf ve ikrami olan bu aylarda öyle geceler vardir ki Rabbimiz bu gecelerde kullarina tövbe kapilarini ardina kadar açar, onlarin üzerine rahmet yagmurlarini yagdirir, Kur’an günesi ile ve kâinata isik saçan bir kandil olan peygamberimiz ile aydinlatir. Recep ayinin ilk Cuma gecesi olan 1 Mayis 2014 Persembe gününü 2 Mayis Cuma gününe baglayan gece idrak edecegimiz Regaib Kandili; Yüce Allah’in af ve magfiretine, hak ve hakikatine ragbet edildigi, bagislanma ümidi, ilahi huzur ve müjdelerle dolu bir gecedir. Günlük hayatin mesguliyeti ve yogun temposu içinde insan, zaman zaman gönül âlemine nazar kilma, içe dogru yönelme ve nefis muhasebesi yapmaktan uzak kalabilmektedir. Bu yönüyle üç aylar bir firsat ve maneviyat mevsimidir. Bu manevi iklimi firsat bilerek aramizdaki çekismeleri, kin ve kirginliklari ortadan kaldirmali, uzanabilecegimiz herkese elimizi uzatmali ve gönlümüzü açmali, yüce dinimizin bizden istedigi, sevgi ve gönül huzuru ortaminin kurulmasina, kardeslik ve beraberligimizin güçlenmesine, insani ve ahlâkî meziyetlerin yeniden yesermesine gayret göstermeliyiz. Okunan Kuran’i-Kerimler ile kalbimizi, aklimizi gidalandirmali, tuttugumuz oruçlarla nefislerimizi terbiye etmeli, kildigimiz namazlarla kullugumuzu dorukta yasamali, verdigimiz sadakalarla kardeslik baglarimizi güçlendirmeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle bütün Islam Âleminin ve Degerli Karamanli kardeslerimizin üç aylar ve Regâib Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek günlerin, Milletimizin ve Islam âleminin birlik ve dirligine, insanligin hidayet, baris ve huzuruna vesile olmasini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.
VALI MURAT KOCA'DAN REGAIB KANDILI MESAJI
Vali Murat Koca Regaib Kandili nedeniyle bir kutlama mesaji yayinladi.
Vali Koca yayinladigi mesajinda su ifadeler yer verdi: “Rahmet ve merhamet kapilarinin ardina kadar açildigi, günahlarin bagislanmasi için el açip dua edenlerin dualarinin kabul oldugu, manevi havasi çok yüksek, feyzin, bereketin ve güzelliklerin yogun olarak yasandigi, yardimlasma ve dayanisma duygularinin en yüksek seviyeye ulastigi bir zaman dilimi olan üç aylara girmis bulunuyoruz. Üç aylara girdigimiz bu günlerde manevi havayi firsat bilerek aramizdaki çekismeleri, kin ve kirginliklari kaldirarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabilecegimiz herkese açmaliyiz, kardeslik ve beraberligimizin güçlenmesine, insani ve ahlâki meziyetlerimizin yeniden yesermesine gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle Karamanli hemsehrilerimin Regaib Kandili'ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlik âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasini niyaz ediyorum.”
BASKAN ÇALISKAN’IN REGAIP KANDILI MESAJI
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Üç Aylarin baslamasi ve Regaip Kandili dolayisiyla bir mesaj yayimladi.
Baskan Çaliskan mesajinda, Üç aylara ulasmanin heyecanini yasadiklarini belirterek tüm Karamanli vatandaslarimizin Regaip kandilini kutladi. Kandil olarak adlandirilan gecelerin gönülleri aydinlattigini kaydeden Baskan Çaliskan: “Üç aylarin manevi iklimine girildigi müjdesini tasiyan Regaip kandiline ulasmanin heyecani içerisinde, toplumsal huzura vesile olan mübarek üç aylarin baslangici Regaip kandilinin tüm Islam âlemine hayirli olmasini diliyorum. Toplumsal huzura vesile olan mübarek üç aylarin baslangici Regaip kandili mübarek Ramazan ayinin da müjdecisidir. Insanlarin birbirine karsi daha hosgörülü ve saygili davrandigi bu aylarin toplumumuzda var olan iç huzur ve kardesligi daha da pekistirecegine inaniyorum. Regaip kandilinin bizlere sundugu düsünme firsatini kullanarak bir ibadet suuru içinde toplum olarak birbirimize kenetlenip, birlik ve beraberligimizi pekistirmeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle tüm hemsehrilerimin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin Milletimizin ve Islam Âleminin birlik ve dirligine, insanligin baris ve huzuruna vesile olmasini Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.
Mübarek aylara girmemizin bir müjdecisi olan Regaip Kandili'ne erismenin mutlulugunu yasamaktayiz.
AK PARTI IL BASKANI DERELI’DEN KANDIL MESAJI
AK Parti Il Baskani Kerim Dereli ve Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça yayinladiklari mesajla Regaip Kandilini kutladi.
Dereli ve Akça mesajinda, "Üç aylar ve beraberindeki kandiller içerisinde yasadigimiz ancak farkinda olmadigimiz nimetlerdir. Bu baglamda biz insanlara sunulan bu nimetlerin farkina varmak ebedi hayata büyük kazanimlar saglayacaktir. Recep ayinda, Regaip ve miraç , saban ayinda berat , ramazan ayinda ise kadir gecesi gibi dört ayri gece bulunmaktadir. Bu geceler, üç aylarin manevi atmosferinin bereketli ve hikmetli yildizlari gibidir.Bunun içindir ki, milletimiz bu mübarek aylara özel önem vermis, içerisinde bulunan kandiller vasitasiyla dini duygularin gelismesine vesile olmuslardir. Bu günlerde nefisler hesaba çekilmeli, sermayemiz olan ömrümüzün nerede ve nasil tüketildigi gözden geçirilmeli, amel defterinize neler yazildigi, mahser günü kurulacak büyük divanin tek hakimi Yüce Allah (c.c)’nin hakkimizda nasil bir hüküm verecegi düsünülmelidir. Bu kutsal geceyi vesile bilerek, Ilimizin hem maddi hem manevi imari için çalismamiz, kalp kirmaktan kaçinmamiz gerekir. Elimizi ve gönlümüzü uzanabilecegimiz herkese açmali, ihtiraslarimizi dizginleyip küçük menfaat çekismelerinden uzak durmali, kardeslik hislerimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberligimizi korumaya çaba harcamaliyiz. Kisaca insani ve ahlaki meziyetlerin kendi dünyamizda ve toplum hayatimizda güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Bu duygu ve düsüncelerle, hemserilerimizin Üç aylarini ve Regaip Kandili’ni tebrik ediyor; bu gecenin, ülkemizin, Islam âleminin birlik, dirlik ve beraberligine, insanligin baris ve huzuruna vesile olmasini Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz” dediler.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284