Kanseri Yenmesini Saglayan Doktorunu Hiç Unutmadi

Antalya’da daha bir yillik evliyken akciger kanserine yakalanan Abdullah Orha, 6 yil önce kendisini iyilestiren doktorunu hiç unutmadi. Orha, yilda 2-3 kez doktorunu ziyaret etmek için Antalya’dan Aydin’a geliyor.

Kanseri Yenmesini Saglayan Doktorunu Hiç Unutmadi

Antalya’da yilin 3-4 ayi gündelik islerde çalisan Abdullah Orha (51), is bulamadigi yilin kalan bölümünü memleketi Karaman’da geçiriyor. 2007 yilinda evlenen Orha, esinin hamile kalmasiyla büyük bir sevinç yasadi. Evliliginin henüz birinci yilini doldurmadan baba olmak için gün sayan Orhan, kardesinin ölüm haberiyle yikildi. Yasadigi saci ve stres nedeniyle zor günler yasamaya baslayan Orha, siddetli karin ve sirt agrilari çekmeye baslayinca doktora görünmeye karar verdi. Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde Dr. Ahmet Kiliç’a muayene olan Orha, kapsamli tetkiklerin ardindan akciger kanseri oldugunu ögrenince ikinci kez yikildi.
ESIYLE AYNI GÜN HASTANEYE YATTI
Kardes acisi ve hastalik teshisinin ardindan sikintili günler geçirmeye baslayan Orha Ailesi, Dr. Ahmet Kiliç’a umut bagladi. Doktorunun kendisini iyilestirecegini ve hayalleri yasamaya kaldigi yerden devam edecegine inanan Orha, umut ile ameliyat masasina yatti. Yasanan stres nedeniyle erken dogumla karsi karsiya kalan Orha’nin esi de Orha üst katta ameliyatta iken alt katta dogum yapti.
Ameliyattan bir gün sonra Dr. Kiliç, Abdullah Orha’ya iki müjdeyi birden verdi. Dr. Kiliç, Orha’ya hem ameliyatinin çok iyi geçtigini hem de bir kizinin dünyaya geldigini haber verdi. Kizinin adini doktoruyla birlikte koyan Orha, kizina ‘Ayse’ ismini verdi.
Sikintili günler geçiren Abdullah Orha, yaklasik 6 yil önce yakalandigi agir düzeydeki akciger kanserine karsi verdigi savastan galip çikti. Su anda hayatina saglikli bir insan olarak devam ettiren Orha, kendisine ona yeni bir hayat yolunda destek veren doktoru Ahmet Kiliç’i hiç unutmadi. Orha, bir süre sonra Aydin Atatürk Devlet Hastanesi’ne atanan Dr. Kiliç'i her yil düzenli olarak senede 2-3 kez ziyaret etmeyi sürdürüyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284