Kapali Alanda Nargileye Yasak

Tütün Ürünlerinin Zararlarinin Önlenmesi ve Kontrolü Hakkinda Kanun kapsaminda kapali alanlarda nargile içmek yasaklandi.

Kapali Alanda Nargileye Yasak

Tütün Mamulleri ve Alkollü Içkilerin Satisina ve Sunumuna Iliskin Usul ve Esaslar Hakkinda Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlanarak yürürlüge girdi.
Buna göre, nargilelik tütün mamulü sunumu yapan kisi, nargilelik tütün mamulünün, piyasaya arz ambalajini açarak mevzuata uygun sekilde nihai tüketiciye sunumunu yapan, sunum uygunluk belgesini haiz gerçek veya tüzel kisi olarak tanimlandi.
Nargilelik tütün mamulünün sunumu suretiyle satis yapabilmek için, nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi aranacak. Tütün Ürünlerinin Zararlarinin Önlenmesi ve Kontrolü Hakkinda Kanun kapsaminda, tütün mamullerinin tüketilmesinin yasaklandigi alanlarda nargilelik tütün mamulü sunumu yapilamayacak.
Nargilelik tütün mamulü sunumu yapan kisilere, nargile tütünü satmak isteyenlerin, toptan satis belgesi almalari gerekecek. Nargilelik tütün mamulü sunumu faaliyetine ve isyerlerine iliskin usul ve esaslar, Kurum tarafindan çikarilacak teblig ile belirlenecek.
Satis belgelerinin düzenlenmesine iliskin belirlenen usul ve esaslar ile süre uzatim islemi ve satis belgelerinin geçerliligine iliskin usul ve esaslar, nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgesi için de geçerli olacak.
Isyeri açma ve çalisma ruhsatlari ile yetkili idarelerce nargilelik tütün mamulü sunumu yapilan isyerlerine verilen ruhsatlar ve izinlerin iptal edildiginin bildirilmesi veya tespiti halinde, Kurum tarafindan verilen satis belgeleri de iptal edilecek.
Mevcut nargilelik tütün mamulü içim mekanlari; faaliyetlerini, bu maddenin yürürlüge girdigi tarihten itibaren alti ay içerisinde bu madde ile ayni tarihte yürürlüge giren düzenlemelere uygun hale getirecek.
Kaynak: Haber365
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284