Kapali Mekânda Sigara Içirene Ruhsat Iptali...

Saglik Bakani Akdag, sigaraya karsi savasta cezalarin artirilmasi ve ruhsatlarin iptali için yasal düzenlemeyi hazirladiklarini söyledi.

Kapali Mekânda Sigara Içirene Ruhsat Iptali...

Saglik Bakani Recep Akdag, kapali mekanlarda sigara yasagina uymayan isletmelerin ruhsatini iptal edeceklerini açikladi. Sigara endüstrisinin büyüksehirlerde ünlü isletmelerin cezalarini ödedigini ve tek basina cezalarin caydirici olmadigini tespit ettiklerini belirten Bakan Akdag, "Cezalarin artirilmasi, ruhsat askiya alinmasi ve iptaline iliskin yasal düzenlemeyi hazirladik. Yakinda TBMM'de görüsülecek" dedi. Bakan Akdag, Avustralya'nin baslattigi Kara Paket uygulamasinin da üzerinde çalismaya basladiklarini bildirdi. Sigara endüstrisine ve kapali mekanda sigara içimine izin veren isletmelere agir cezalar getiren yeni düzenlemeleri ilk kez SABAH'a açikladi.
RUHSATLAR ASKIYA
Türkiye'nin tütünle mücadelede Dünya Saglik Örgütü'nün listesinde en basarili ülke oldugunu hatirlatan Bakan Akdag, yeni yilda da bu basariyi devam ettireceklerini söyledi. Tütün lobisinin kapali mekanlara uygulanan cezalari ödemesinden kaynakli cezalarin caydiriciliginin azaldigini tespit ettiklerini belirten Akdag, "Yeni bir yasal düzenleme hazirlayarak Meclise gönderdik. Cezalari artiracagiz. Tekrarlayan vakalarda ruhsatlari belli bir süre askiya alacagiz" dedi. Bakan Akdag, sunlari kaydetti: "Suanda kapali mekanlarda ihlal oraninin yüzde 5'i geçmedigini ancak ihlali isleyen isletmelerin sürekli tekrarlarini tespit ettik. Cezalarin uygulanma biçiminden dolayi Içisleri Bakanligini ve valilikleri uyardik. Cezalar esneklik içinde uygulanmasi gerekiyor. Bir küçük kahvehane isletmesiyle büyük bir dügün salonuna ayni ceza verilemez. O nedenle cezalar 1-10 bin TL arasinda degisiyor. " Akdag, denetimlerde etkinligi artirmak için isletmelere ayni hiz takometresinde oldugu gibi tütün takometresi cihazi üzerinde çalistiklarini belirterek, bu konuda nano teknolojiden yararlandiklarini söyledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284