Kapali Pazar Bahara Hazir

Karaman Belediyesi tarafindan yapimi gerçeklestirilen, Larende, Sümer ve Yenisehir Mahallelerinin yararlanabilecegi kapali semt pazarinin yapimina baslandi. Pazar yeri bahar aylarinda hizmete girecek.

 Kapali Pazar Bahara Hazir

Sümer Mahallesi Aksemsettin Camii yanindaki bos alana yapimina baslanan Kapali Pazar çalismalarinda bilgiler veren Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan “2015 yili sonu itibariyle yeni yasaya göre pazar yerlerinin kapali alana geçmesi gerekiyor. Biz de sehrin belli bölgelerinde kaliteli pazar yerleri olusturmak üzere çalismalarimiza basladik. Karaman’in ikinci Kapali Pazarinin; Sümer Mahallesi’nde yapimina basladik. Gün geçtikçe büyüyen ve gelisen sehrimize, modern bir kapali pazari daha kazandiriyoruz.” dedi

“Kapali Pazar Fonksiyonel Olacak”
Kapali Pazarin 62 bin metrekare alan içerisinde hizmet verecegini ifade eden Baskan Çaliskan; “Pazar alaninda, idari bina, çocuk Oyun alani, kamelyalar, oturma banklari, otopark alani ve yaklasik 172 tezgah bulunacak. Pazar alaninin yüksekligi 6,30 metre, etrafi 2 metre yükseklikte duvar ile örülecek. 2 adet kamyon girisi, 2 adette yaya girisi bulunan pazarin üzeri çelik yapi olup polikarbon malzeme ile örtülecektir. Önümüzdeki yil bahar aylarinda hizmet vermeye baslayacak olan Kapali Pazar Karamanimiza hayirli olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284