Kapar: “30 Ağustos Askeri Bir Zaferden Çok Daha Fazlasıdır”

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, 30 Ağustos Zaferinin 96. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kapar: “30 Ağustos Askeri Bir Zaferden Çok Daha Fazlasıdır”

Kapar mesajında, “Aziz milletimizin en önemli değerlerinden olan özgürlüğünü muhafaza uğruna verdiği cansiperane mücadele sonrasında kazanılan büyük zaferin 96. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşamaktayız. Türk milleti ve ordumuz; 30 Ağustos Zaferi'yle her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bin yıllık vatanımızı parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermiştir. Bugün de, milletimiz birlik ve beraberliğiyle tüm zorlukların üstesinden gelmektedir” dedi.

30 Ağustos'un milli diriliş olarak milli vicdanlardaki yerini aldığını ifade eden Kapar,  “30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri bir zaferden çok daha fazlasıdır. Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendiren bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır” diye konuştu.

Türk Milleti’nin 30 Ağustos'ta olduğu gibi 15 Temmuz'da da alnının akıyla vatan mücadelesinden zafer ile çıktığını belirten Kapar, “30 Ağustos Zafer Bayramı'nın bir benzerini 15 Temmuz'da yaşadık. Terör ya da başka hiçbir güç birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak. Türk Milleti bu oyunlar ve saldırılar karşısında hep dik durmuştur. 30 Ağustos'ta olduğu gibi 15 Temmuz'da da bu oyunlara karşı Türk milleti yeni bir zafer kazanmıştır. 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini milli mücadele ruhuyla, kurşunlara, tanklara göğüslerini siper ederek bastıran aziz halkımız, milli egemenliğe ve demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya bir kez daha yüksek sesle haykırmıştır” ifadelerini kullandı. 

“Bu şanlı zaferin, Türk Milletinin birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir güce boyun eğmeyeceğinin ispatı olduğunu ifade eden Kapar, "Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, 15 Temmuz Kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284