Kar Yagmasini Beklemeyin

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi (UBAK)’nin 2012 yilinda yürürlüge aldigi, yolcu ve yük tasiyan ticari araçlara, kis lastigi kullanma zorunlulugu getiren uygulama 01 Aralik tarihinde tekrar basliyor.

Kar Yagmasini Beklemeyin

Mevsim kosullarina uygun lastik kullaniminin can ve yol güvenligi açisindan büyük önem tasidigini hatirlatan Türk Pirelli Ticaret Direktörü Livio Magni, “Özellikle hava sicakliginin +7 derecenin altina düsmesi durumunda, kis lastiklerinin kullanilmasi gerekiyor. Kis lastikleri islak, karli ve buzlu zeminde meydana gelebilecek kazalarin önüne geçmeyi, yaya ve yol güvenligini saglamayi kolaylastiriyor” dedi.
01 Aralik – 01 Nisan tarihleri arasinda yolcu ve yük tasiyan araçlarda kis lastigi kullanimini zorunlu kilan uygulama kapsamindaki denetimlerin faydasina dikkat çeken Türk Pirelli Ticaret Direktörü Livio Magni, araç kullanicilarinin da bu konuya önem vermelerinin gerektigine isaret etti. Lastiklerin araçlarin yerle temas eden tek noktalari oldugu için güvenlik açisindan büyük öneme sahip oldugunu vurgulayan Magni, mevsim kosullarina uygun lastik kullaniminin hayati önem tasidigina dikkat çekti ve kis lastiklerinin karli ve buzlu zeminde meydana gelebilecek kazalarin önüne geçtigini, yaya ve yol güvenligini saglamayi kolaylastirdigini söyledi.
Tüketicilerimizin kis lastiklerini taktirmak için kar yagisini beklememelerini tavsiye eden Livio Magni, kis lastikleri hava sicakliklarinin +7 derecenin altina düsmesinden itibaren önemli bir ihtiyaç oldugunu belirtti.
Kis lastigi; çünkü 5 metre hayat kurtarir
Kis lastiklerinin, farkli desen ve kauçuk bilesenleri sayesinde frenleme ve yol tutusta en iyi performansi sundugunu söyleyen Livio Magni, “Marka, model ve güvenlik donanimina bakilmaksizin, +7 derecenin altindaki hava sicakliklarinda kis lastikleri kullanilan araçlar, 90 km hizla giderken yaz lastikleri kullananlara göre 5 metre daha kisa fren mesafesinde durabiliyor. Araç kullanicilarinin bu mesafenin hayat kurtaracagini akillarindan çikarmamalarini diliyoruz” seklinde konustu.
Dis derinlikleri düzenli kontrol edilmeli
Unutulmamasi gereken bir diger konunun da kis lastiklerinin sagladiklari güvenlik avantajindan yararlanabilmek için dis derinliklerinin düzenli olarak kontrol edilmesi gerektigini belirten Magni, dis derinliklerinin 4 mm’nin altinda olmamasi gerektigini belirtti. Aracin dört lastiginin de kis lastigi olarak degistirilmesini tavsiye eden Magni, 2 yaz ve 2 kis lastigi kullaniminda patinaj, aracin dengesinin bozulmasi ve yoldan çikma gibi tehlikesi çok yüksek durumlarin ortaya çikabilecegini söyledi.
Kar yagdiginda bayi aramak dogru degil
Özellikle geçtigimiz yillarda, büyük kentlerde aniden bastiran kar yagislarinin, tüketicilerin lastik bayilerine akin etmesine neden olduguna dikkat çeken Livio Magni, “Canlarini ve mallarini tehlikeye sokacak durumlarin önüne geçmek adina kullanicilarin daha dikkatli davranmasi gerektigine inaniyoruz. Araç kullanicilarinin kis lastigiyle ilgili hazirliklarini önceden yapmalari her anlamda daha avantajli olacaktir” dedi.
Kullanilmayan lastiklere depolama hizmeti
Kullanilamayan lastikler için Pirelli Yetkili Saticilarinin depolama hizmeti sundugunu belirten Magni, “sürücüler yaz ve kis lastigi olmak üzere 2 set lastik aldiklarinda hem güvenlikleri hem de lastiklerinin ömrü artacaktir. Bu nedenle araç sahiplerinin kis lastiklerini ektra bir maliyet degil, güvenlik için yapilmis bir yatirim olarak görmeleri gerektigini düsünüyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284