Karabekir`in Kizi: Babam Olmasa Sakik Baskan Olamazdi

Kazim Karabekir`in ismini Agri’da Sokak ve caddelerden kaldiracagini söyleyen Sirri Sakik`a, Timsal Karabekir`den karsilik geldi.

Karabekir`in Kizi: Babam Olmasa Sakik Baskan Olamazdi

Agri'da Pazar günü yapilan yenileme seçimini kazanarak belediye baskani olan BDP'li Sirri Sakik'in, Kazim Karabekir'in ismini sehirdeki cadde ve sokaklardan kaldiracagini açiklamasina Kazim Karabekir'in kizi Timsal Karabekir tepki gösterdi. Timsal Karabekir, "Babam, bu topraklarda yasayan insanlarin cani ve özgürlükleri için hayatini adadi. Agrili kardeslerimin bu haksizligi kabul etmeyecegine inaniyorum" dedi. Tarihçiler de Karabekir'e haksizlik yapildigi görüsünde.
"BABAM AYRIMCILIK YAPMAZDI"
Sakik'in açiklamalarina Kazim Karabekir'in kizi Timsal Karabekir'den tepki geldi. Sakik'in açiklamalarina çok üzüldügünü belirten Timsal Karabekir sunlari söyledi:
"Babam, Erzurum, Kars, Agri, Sarikamis'in kurtulmasina öncülük eden komutandir. Acaba Cumhuriyet'i kuran Atatürk, Ismet, Fevzi ve Kazim Pasalar olmasa, Sakik gibiler suan belediye baskani seçilebilecek miydi? Kazim Karabekir vatansever ve inançli bir insandi. Hiçbir zaman insanlar arasinda Türk, Kürt, Arap, Çerkes diye ayrim yapmadi. Hem Ruslara, hem Ermeni çetelere karsi savasti. Yetim kalan Türk, Kürt, Ermeni çocuklara sahip çikti. Bu çocuklarin yetistirme yurtlarinda saglikli bir sekilde büyümeleri, meslek sahibi olmalari için ugras verdi. Babam, bu topraklarda yasayan insanlarin cani ve özgürlükleri için hayatini adadi. Agrili kardeslerimin bu haksizligi kabul etmeyecegine inaniyorum."
"BABAM KÜRTLERLE OMUZ OMUZA SAVASTI"
Timsal Karabekir, Sakik'in sözlerinin "bölücü bir üslup" içerdigini savunarak sunlari dile getirdi:
"Bugün Nahçivan'daki bir kisiye gidip 'Karabekir' deseniz, size babasi gibi sevdigini söyleyecektir. Karabekir Pasa, Kars, Agri, Sarikamis'taki Kürt kardeslerimizle birlikte omuz omuza savas verdi. Sayet bu mücadele verilmemis olsa Sakik gibi insanlar, bugün özgürce konusamazdi. Agrili kardeslerimiz, babamin hatirasina sahip çikacaktir."
"SAKIK GIBILER HIÇ OLMAZSA SAYGI DUYSUN"
"Sakik ve onun gibi insanlardan hiç olmazsa geçmise saygi duymalarini isterdim. Kendisini Allah'a havale ediyorum. Sakik, babamin adini istedigi kadar caddelerden kaldirmaya kalksin. Türk halkinin kalbindeki Karabekir'i nasil kaldiracak! Ülkem adina çok üzgünüm."
 Kaynak: Cumhuriyet

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284