Karadag’daki Yilki Atlari Aç ve Susuz Kalinca Köylere Dadandi

Ilimize bagli Kilbasan Köyü hudutlari içerisinde yer alan Karadag’da bulunan yilki atlarinin su ve yem sorunu gün geçtikçe büyüyor. Dagda susuz ve aç kalan atlar çevre köylere inerek ekili alanlara zarar vermeye basladi.

Karadag’daki Yilki Atlari Aç ve Susuz Kalinca Köylere Dadandi

Karadag hudutlari içerisinde yer alan Madensehri ve Üçkuyu köylerinde yasayan vatandaslar atlarin durumuna üzüldüklerini belirttiler.
Üçkuyu Köyünden Recep Çinar,“Karadag’da su kaynaklari oldukça az. Karadag’in bünyesinde yilki atlarinin sayisi 700’e yaklasti. Bu kapasiteyi kaldiramiyor. Atlar dagda yiyecek ve içecek su bulamayinca köye iniyor. Bag, bahçe ve ekili alanlarimiza zarar veriyor. Bizim yasamimizi tehdit eder duruma geldi. Karadag’da agaç sayisinin ve yesil alanin azligi nedeniyle susuzluk hakim. Karadag’da göstermelik olarak tasimali suyla atlara su getiriliyor. Bu su atlara yetmiyor. Çünkü sayilari çok fazla. At sayisinin azalmasi için isteyen vatandaslara atlar verilebilir. Çiftliklerde yetistirilmeleri hem atlar için hemde bölgemiz adina daha iyi olur. Çünkü atlarin çoklugu artik bizlere zarar vermeye basladi” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284