Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi’nden Kültürel Etkinlikler Zinciri

Karaman’da sosyal ve kültürel hayatin insasinda ve yarinlara tasinmasi noktasinda önemli bir misyona sahip olan Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi 2012-2013 Egitim Ögretim Yili sonunda bir dizi kültürel etkinlik düzenliyor.

Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi’nden Kültürel Etkinlikler Zinciri

11 Haziran 2013 Sali günü Piri Reis Kültür Merkezi’nde yapilacak etkinliklerin ilki “Seni Ne Ihtiyarlatti?” basligini tasiyor. Hz.Peygamber (s.a.v.)’in “Beni Hûd Ihtiyarlatti” hadis-i serifinden yola çikilarak hazirlanan projede öncelikle ögrenciler tarafindan sene içinde Karamanli ihtiyarlarla yapilan mülakatlardan olusan kisa belgeseller yer aliyor. Siir ve müzik dinletisinin de yer aldigi etkinlik 11 Haziran 2013 Sali günü saat 16.30’da basliyor.
Karaman Anadolu Imam Hatip Lisesi’nin hazirladigi bir diger etkinlik ise Necip Fazil Kisakürek’in ayni adli eserinden uyarlanan Yunus Emre baslikli tiyatro. Hz.Yûnus’un memleketi olan Karaman’da Hz.Yûnus’un hayata bakisinin yani sira, insanlarin Hz.Yûnus’a ve hayata bakisina dair yaklasimlari da irdeleniyor. Hz.Yûnus’u anlamaya ve anlatmaya dönük etkinlik ise yine 11 Haziran 2013 tarihinde Sali günü saat 20.30’da baslayacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284