Karaman Bayramlaştı

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte tüm İslam coğrafyasında ve müminler arasında bayram sevinci ve coşkusu yaşandı.

Karaman Bayramlaştı

İlimizde de bayram sevinci doyasıya yaşanırken bayram nedeniyle ilimizde bulunan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, beraberinde Vali Fahri Meral ve Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile birlikte Aktekke Camiinde kılınan Cuma namazının ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

Buradaki bayramlaşmanın ardından Vali Meral daha sonra Polisevinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bayramlaşma programına Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekilleri, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Dr. Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Personel Alb. Yurdakul Kazım Türkmen, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma programına katılan vatandaşların bayramlarını tebrik eden Vali Meral, idrak edilen Kurban bayramının tüm İslam âlemi ve insanlığın kurtuluşuna vesile olması, bu vesileyle İslam coğrafyasında yaşanan acı ve gözyaşlarının son bulması temennisinde bulunarak tüm Karaman halkının bayramını tebrik etti.

“Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklar Unutulmadı”

Vali Fahri Meral, bayram ziyaretleri kapsamında daha sonra sevgi evlerinde kalan çocuklarla bir araya geldi. Hanımefendi Zehra Meral, Karaman Milletvekilleri Recep Konuk ve Dr. Recep Şeker ve il protokolünden de katılımların olduğu ziyarette çocuklarla yakından ilgilenerek bir süre onlarla sohbet eden ve hoş vakitler geçiren Vali Meral, ziyaretin sonunda çocukların bayramlarını tebrik ederek onlara çeşitli hediyeler verdi.

“Huzurevi Sakinlerine Anlamlı Ziyaret”

Bayram ziyaretleri kapsamında huzurevinde kalan yaşlılarımızda unutulmadı. Bayramlaşma programı kapsamında Vali Meral, hanımefendi Meral ile birlikte il protokolünün de katılımlarıyla Dursun Fakih Huzurevinde kalan yaşlılarımızı ziyaret etti. Huzurevi sakinlerinin bayramlarını tebrik ederek gönüllerini alan Vali Meral, ziyarette huzurevi sakinleriyle hoş sohbetler gerçekleştirerek onlara çeşitli hediyeler verdi.

“Şehit Ailelerine Bayram Ziyareti Gerçekleştirildi”

Vali Fahri Meral, bayramlaşma programı çerçevesinde daha sonra şehit er Oğuzhan Küçük ve Şehit Özel Harekat Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın ailesini ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti.

Ailelere ziyaretinde şehitler hakkında bilgiler alan Vali Meral ziyarette, vatanın bağımsızlığı, milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına ise sabırlar dileyen Vali Meral, din ve vatan yolunda toprağa düşen şehitlerimizin haklarının asla ödenmeyeceğini söyledi. Türk milleti olarak tüm şehitlerimize minnet ve şükranla yad ediyoruz diyen Vali Meral, kanlarıyla bu toprakları emanet eden ecdadımızın emaneti olan bu mukaddes toprakların ilelebet Türk yurdu kalacağını belirterek şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlerine Devlet olarak her zaman sahip çıkacaklarını söyledi.

Şehit ailesine gerçekleştirilen ziyarete Vali Meral’in yanı sıra Karaman Milletvekilleri, Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, Dr. Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Garnizon Komutanı Personel Alb. Yurdakul Kazım Türkmen, İl Jandarma Komutanı Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Servet Türegün katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284