Karaman Belediyesi Aç Kalan Kuslari Unutmadi

Karaman Belediyesi iki gündür etkili olan yogun kar yagisi sebebiyle aç kalma tehlikesiyle karsi karsiya olan kanatli hayvanlara yem dagitti.

Karaman Belediyesi Aç Kalan Kuslari Unutmadi
Zabita Müdürlügü ve Temizlik Isleri ekiplerince kar ve soguk hava nedeniyle kuslarin aç kalmamasi ve donma tehlikesine karsi hazirlanan yemler, kentin muhtelif mahallelerinde bulunan park, kavsak, yol kenarlari ve mesire alanlarina birakiliyor. Konuyla ilgili açiklamada bulunan Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar, insan sagligi kadar hayvan sagliginin da büyük önem arz ettigini hatirlatti.
Baskan Yardimcisi Ünüvar açiklamasinda,“Hayvanlarimizi koruyarak dogaya sahip çikmamiz gerekiyor. Bu tür kar yagisinin yogun oldugu kötü hava sartlarinda hayvanlarimizin yasamasi ve doganin korunmasi için mücadele ediyoruz. Çalismalar kapsaminda bölgemizde yabani hayvanlarin aç kalmamasi için ilk etapta 100 kilo yemi sehrin muhtelif park ve mesire alanlarina biraktik. Yemleme çalismalarimiz kar yagisi sürdügü müddetçe devam edecek” dedi.
Baskan Yardimcisi Ünüvar son olarak vatandaslarimiza da çagrida bulunarak pencere ve balkon kenarliklarina kuslar için ekmek ve su birakmalarini önerdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284