Karaman Belediyesi'nden Öksüz Ve Yetimlere İftar Yemeği

Karaman Belediyesi, Ramazan 15. günü kutlanan Dünya Yetimler Günü dolayısı Karaman'da yaşayan ve çeşitli nedenlerle ailesini kaybetmiş vatandaşları iftar yemeğinde buluşturdu.

Karaman Belediyesi'nden Öksüz Ve Yetimlere İftar Yemeği

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı'nda düzenlenen iftar yemeğine, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, belediye meclis üyeleri, AK Parti teşkilatı üyeleri ve çok sayıda öksüz ve yetim katıldı.

Katılımın yüksek olduğu iftar yemeğinde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; "Mübarek Ramazan Ayı, bir çok güzelliği de beraberinde getiriyor. Ramazan ayı güzel işleri yapmamız için bize çok sayıda fırsatlar sunuyor. Kardeşlik, paylaşma, yardımlaşma gibi insanlığın temelini oluşturan duyguların daha da pekiştiği bu mübarek günlerde her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızla aynı sofra etrafında buluşmaya devam ediyoruz.

Bilindiği üzere, 2013 yılında İslam İşbirliği Teşkilatında almış olduğu bir kararla 3 yıldır Ramazan ayının 15’i Dünya Yetimler Günü olarak kutlanıyor. Yetim peygamberini sahipsiz bırakmayan Allah Yüce Kur'an'da bizlere de yetim ve öksüzlere sahip çıkmamızı emrediyor. Bizde Karaman Belediyesi olarak bu günün anlam ve önemine binaen Karaman'da çeşitli nedenlerden dolayı ailesini kaybetmiş kardeşlerimizle iftar yemeğinde aynı sofra etrafında buluşuyoruz. Onlarla birlikte bu manevi havayı soluyor, aynı anda iftar yapmanın hazzını yaşıyoruz. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin Ramazan-ı Şerif'ini bir kez daha kutluyor, daha nice Ramazan Aylarına hep birlikte ulaşmayı Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2017, 15:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284