Karaman Belediyesi Uyardı: “Suyumuzu Tasarruflu Kullanalım!”

Karaman Belediyesi su tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla “Suyunu Boşa Harcama” başlıklı broşür dağıtarak vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet etti.

Karaman Belediyesi Uyardı: “Suyumuzu Tasarruflu Kullanalım!”
Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgi broşürü ile su tasarrufunun önemi vurgulandı. Geçmişte yaşanan kurak dönemler ve yağışların beklentilerin altında olmasından dolayı yaşanabilecek su sıkıntılarına karşı bir dizi önlemler alan belediye, su sayaçlarını okuyan personellerin abonelere dağıttığı el broşürleri ile de suyun bilinçli kullanılmasına dikkat çekti.
Bilgi broşürlerinde; su kaynaklarının sınırlı olduğunu, bu bilinçle halkımızın suyu boşa akıtmamasına yönelik çağrıda bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: ”Bildiğiniz gibi ülkemiz su kaynakları açısından zengin değildir. İlimiz ise Türkiye’nin en kurak bölgesinde yer almaktadır. Yağışların azlığı ve yeraltı su seviyesinin sürekli düşmesinden dolayı ilimizde içme suyu kaynağı olarak kullanılan yeraltı kuyularında yaz aylarında ani düşüşler görülmektedir. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından kuyu yenileme ve yeni su kaynaklarına yönelik çalışmalar sürekli devam etmektedir. Halkımızdan rica ediyoruz; Suyumuzu tasarruflu kullanalım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284