Karaman Çölyak Derneği Hizmete Açıldı

Vali Fahri Meral, Çölyak hastalığı konusunda toplumda farkındalık oluşturmak ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla kurulan ‘Karaman Çölyak Derneği’ hizmet binasının açılışına katıldı.

Karaman Çölyak Derneği Hizmete Açıldı

Karaman Sabahattin Özer İş Merkezi binasında faaliyetlerini sürdürecek olan derneğin açılışına Vali Fahri Meral ve eşi  Zehra Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Adem Kapar, kurum müdürleri, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Açılışın ardından Çölyak Derneği Başkanı Ali Sak, derneğin kuruluş amacı ve hedefleri hakkında bilgiler verdiği konuşmasında; çölyak hastalığı ve glütensiz beslenme konusunda toplumumuzu bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların yapıldığını belirterek, amaçlarının düzenlenecek olan çeşitli etkinlik ve çalışmalarla çölyak hastalarının günlük sosyal yaşamlarını kolaylaştırmak olduğunu ifade etti 
Yapılan duaların ardından açılışı gerçekleştirilen Karaman Çölyak Derneğinin hayırlı olması dileklerinde bulunan Vali Fahri Meral, dernek başkanı Ali Sak ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.
Çölyak hastalığı; (Gluten Enteropatisi), bağırsaklardaki sindirimi sağlayan ve tüysü oluşumlarda denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan ömür boyu süren bir sindirim sistemi hastalığıdır.
Bu hasara buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan glüten isimli protein neden olmaktadır. Çölyak hastalığı genetik bir hastalık olup ailevi kalıtım söz konusudur. Hastalık yaşamın herhangi bir döneminde ortaya çıkabilmektedir.

,
 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284