Karaman'da Dünya Tüketiciler Günü Kutlandı

15 Mart Dünya Tükleticiler günü Karaman'da kutlandı. Karaman Belediyesi Kent Konseyi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu kutlamalar kapsamında Bilinçli Tüketici Ormanı'na 250 fidan dikildi.

Karaman'da Dünya Tüketiciler Günü Kutlandı
Bilindiği üzere Dünya Tüketiciler Günü, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl 15 Mart tarihinde kutlanmakta. Bu itibarla İlimiz Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda 24.03.2016 tarihinde Dünya Tüketiciler Günü etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.
Ticaret İl Müdürlüğü, Karaman Kent Konseyive Konsey bünyesinde Türkiye’de bu alanda kurulan ilk Bilinçli Tüketici Meclisi koordinatörlüğünde, Duru Bulgur sponsorluğunda gerçekleşen program; Karaman Valisi Murat Koca,Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, İl Emniyet Müdürü Mehmet şahne, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Bilinçli Tüketici Meclisi Başkanı Başak Kızık, Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, ilgili diğer kurum amirleri ile birlikte İlimiz ilkokul, ortaokul ve liselerinde öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Açılış konuşmasını Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı; "Gençlerimizin tüketim konusunda bilinçli davranmaları gerektiğini, bilinçli tüketim ile de mağduriyet yaşanmadan önce 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun koruyucu olabileceğini ve bu nedenle de kanunun bilinmesinin önemli olduğu hatırlattı.
Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven ise; Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte çalışmalar yürüterek Türkiye’de ilk defa Bilinçli Tüketici Meclisi kurulduğunu bu bağlamdaki çalışmalar ile de 23 Mahallemiz taranarak 250 ev kadınına kanun kapsamındaki hakları anlatılarak “Bilinçli Tüketim Evde Başlar” projesi kapsamında sertifikaları verildiğini belirtti.
Sayın Konukseven, sadece ev kadınları ile de kalmayarak ilimizde bulunan 79 okulumuzun 70 ine gidilerek 7102 öğrencimize 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanununun anlatıldığını belirtti. Ankara’dan gelerek programımıza katılan Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünden Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan; Bakanlık tarafından hazırlanan 6502 sayılı Kanunun tüketicilere önemli haklar sağladığını Avrupa Bölgesi içinde bile Tüketici Haklarına böyle geniş kapsamlı önem veren bir kanun olmadığını dile getirdi.
Konferans salonundaki program Dünya Tüketiciler Günü kapsamında İlimizde İlkokul, Ortaokul, Lise ve Güzel Sanatlar Lisesi kategorilerinde düzenlenen resim yarışması ve yine İlkokul, Ortaokul ve Liseler arasında düzenlenen satranç yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ise ile birlikte pilav ve ayran dağıtımı ile son buldu. Daha sonra ise konuklarımızın ve lise öğrencilerimizin katılımıyla Bilinçli Tüketici Ormanına gidilerek 250 fidan dikildi. Ormandaki fidan sayısı toplamda 1000'e ulaştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284