Karaman'da Korkunç İddia!

Karaman merkezde bulunan Başakşehir Mahallesi yerleşkesi içerisinde yer alan 2. Toki’de 5 köpeğin zehirlenerek ölmesi üzerine mahalleliler ve hayvan severler olayın yaşandığı yerde bir basın açıklaması yaparak sorumluların bulunmasını istedi.

Karaman'da Korkunç İddia!

Bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığını söyleyen Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Barış Çağlar hayvanların da bizler kadar bu dünyada yaşama hakkı olduğunun bilinmesini istiyoruz dedi. Son günlerde vatandaşlar tarafından gelen ihbarlar sonrası 5 köpeğin ölü olarak bulunduğunu söyleyen Çağlar basın açıklamasında sokak hayvanlarını görmezden gelerek  ’belediyenin görevi beni ilgilendirmez’ diyerek barınaklara tıkmakla bir yere varılamayacağını vurguladı.

Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri olarak bu işin peşini bırakmayacaklarını söyleyen Başkan Çağlar ihbarın besleme yapan bir dernek üyelerince yapıldığını belirtti. Başkan Çağlar basın açıklamasında “27 Aralık 2021Pazartesi günü tarafımıza gelen paylaşım neticesinde Karaman merkez Başakşehir Mahallesi 2.Toki civarında yaşayan 5 köpeğimizin zehirlenerek ve can çekişerek öldüklerini öğrendik. Bu ihbar sonrası derneğimiz üyelerinden oluşturulan bir heyetle olayın detaylarını öğrenmek üzere çalışma başlattık. Olayın sadece bir köpek ölümüyle sınırlı olmadığının duyulmasından çok kısa bir süre sonra Karaman Valisi sayın Mehmet Alpaslan Işık ve İl Emniyet Müdürü sayın Ayhan Taş olayın faillerinin bulunması için çalışma başlatılması talimatını vermiştir. Bu ve benzeri hayvanlara yönelik gerçekleştirilen bütün şiddet ve vahşet olaylarının sona erdirilmesini, bir kap yemeğe, bir yudum sevgiye hasret olan bu canlarımızı katleden cani ve canilerden kanun önünde hesap sorulmasını talep ediyoruz. Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği dahil tüm hayvan hakkı savunucuları hayvan hakları alanında yapılan olumlu eylemleri desteklemekle birlikte her kim olursa olsun hayvan hakkı ihlallerinin karşısında durmaktadır. Bu bağlamda sorumlular hakkında bir an önce işlem başlatılması talebimizi net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği hayvan hakları alanındaki diğer tüm kurum, dernek ve kişilerle koordine halde bahsi geçen olayın takipçisi olmakla beraber sürece dair kamuoyu ile bilgi paylaşımı yapacaktır” dedi.

“Hayvan katliamlarına ilişkin bir ihbar hattınız var mı?” sorusunu cevaplandıran Başkan Çağlar “Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği olarak sosyal medya hesaplarımızı aktif ve hızlı ir şekilde kullanıyoruz. Bu sayfalar üzerinden hayvanlarımızın ücretsiz sahiplendirilmesini sağlıyoruz. Vatandaşlarımızın yapmaları gereken tek şey KARDOHAK Karaman Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği sosyal medya hesaplarını takibe almak olacak”

“Son zamanlarda ‘Sokak Hayvanlar Sahipsiz Değildir’ gibi kampanyalar başlatıldı. Dernek olarak buna benzer bir çalışma yapıyor musunuz” sorularına açıklık getiren Başkan Çağlar “Derneğimiz üç yıllık bir dernek. En son ‘Barınaktan Bir Canda Sen Kurtar’ isimli bir kampanya yaptık. Barınaktan sahiplenilen hayvanlar için mama desteği veriyoruz.  Dernek olarak ayrıca hayvanların kısırlaştırılması ve ücretsiz veteriner desteği hizmeti veriyoruz. Karaman’da iki veterinerimiz sağ olsunlar bizlere ücretsiz muayene ile destek oluyorlar. Ağır durumda olan bir hayvana müdahale edilmesi gerektiği durumlarda ise Ankara ve İstanbul gibi illerde bulunan hayvan dernekleri ile temasa geçiyoruz” dedi.

Muhtar “Bölgemizde Hayvan Düşmanı Yoktur”

Mahallesinin böyle bir olayla anılıyor olmasının son derece üzücü bir durum olduğunu söyleyen Başakşehir Mahallesi Muhtarı Durmuş Erken mahallelerinde hayvan düşmanı olmadığını açıkladı. 2. Toki sakinleri olarak kendilerinin de besleme yaptığını söyleyen Muhtar Erken basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Başakşehir Mahallesi’nin dışarıda kalan bir mahalle olmasının sonuçları bunlar.  Yaşanan bu üzücü olayın sorumlularının bulunması için gerekli çalışmalar güvenlik güçleri ve ilgili kurumlarca müşterek bir şekilde yürütülmekte. Bizler bu hayvanların bu alana ne zaman geldiklerine dair gerekli kamera görüntülerini ilgili makamlarla paylaştık. Bu olayın Başakşehir Mahallesine mal edilmesi son derece yanlış” ifadelerini kullandı. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284