Karaman'dan Filistin'e Kapı Açtık

Türk Kızılay Derneği'nin Karaman şubesi, Gazze'ye yardım amacıyla düzenlenen kermesi ile dikkat çekti.

Karaman'dan Filistin'e Kapı Açtık

Karaman Kızılay Şubesi'nin başkanı Adem Küçükyarma, kermes hakkında bilgi verirken, etkinliğin Türk Kızılay teşkilatları, kadın kolları ve genç Kızılay teşkilatı ile iş birliği içinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Küçükyarma, Karaman'da faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştirilen kermesin Gazze ve Filistin'e yardım amacı taşıdığını vurguladı. Aynı zamanda, etkinlikle Gazze ve Filistin ile ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti. Küçükyarma, "Kermesimiz Gazze'ye bir kapı açıyor. Karaman'ın annelerinin vicdanlarını ve merhametlerini buradan Gazze'ye taşımayı amaçlıyoruz" dedi.

Kermes, Türk Kızılay çatısı altında gerçekleşen üç günlük bir etkinlik olarak tasarlandı. Karamanlı hemşehriler, bu yardımlaşma ve dayanışma etkinliğine katılarak destek verdikleri gibi, farklı sivil toplum kuruluşları da etkinliğe destek verdi. Etkinliğin düzenlenmesinde büyük katkı sağlayan Kardelen Derneği Başkanı Zeliha Akçan ise yaptığı açıklamada: “Bugün burada bizler, Gazze’de akan kanlar için, masum canlar, masum insanlar ve masum bebekler içn buradayız. Biz burada nefes tüketiyorsak masum insanlar için tüketiyoruz. Bizim bütün çabamız ve hedefimiz “akan kanın durması”.  ifadelerine yer verirken;

Türk Kızılay Kadın Karaman Başkanı Reyhan Durmaz ise “Kermesimizin gördüğün yoğun ilgiden çok memnunuz, içeriye baktığınız zaman belki çok fazla bir ürünün kalmadığını göremeyebilirsiniz lakin satışlarımızın bereketi kasada kendini gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284