Karaman Dogal Gazda Enerya Dönemi Basliyor

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden STFA’nin enerji sirketi Enerya Karaman’da daha önce Karamangaz adiyla sürdürdügü dogal gaz dagitim hizmetlerini artik Enerya markasiyla devam ettirecek. Karamangaz’in 1 Haziran 2014 tarihinden itibaren dogal gaz yatirim ve dagitim hizmetlerinin Enerya markasi ile sürdürülecek olmasi nedeniyle düzenlenen yeni marka lansman yemegi 29 Mayis Persembe günü Karaman Kale Restaurant ‘ta gerçeklesti.

Karaman Dogal Gazda Enerya Dönemi Basliyor

Enerya Genel Müdür Yardimcisi Mürsel Parlak toplantida yaptigi konusmada, “Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan STFA’nin enerji sirketi Enerya olarak daha önce Karamangaz adiyla sürdürdügümüz dogalgaz dagitim hizmetlerine artik Enerya markasiyla devam edecegiz. 2003 yilinda kurulan ve dogalgaz dagitim lisanslarina sahip Energaz’in bünyesinde Antalya, Denizli, Karaman, Konya Ereglisi, Erzincan, Konya, Aydin, Aksaray, Çorum, Nigde ve Nevsehir illerinin dogalgaz dagitim sirketlerini ve tüm enerji dünyasina yaydigimizi Enerya markasi altinda birlestirdik. Enerya olarak Türkiye’nin ikinci en yaygin dogalgaz dagitim sirketi olarak 11 sehirde bugüne kadar 430 milyon liralik yatirim ile 6 bin 500 kilometrelik dagitim agi kurduk. 10 yil içinde hizli bir yatirim planiyla bulundugumuz illerde nüfusun ortalama yüzde 85’ine hizmet götürerek 710 bin aboneye ulastik. 2013 sonu itibariyle 1.3 milyar liralik ciroya ulastik. Firmamiz artik Enerya markasiyla enerji sektöründe daha genis alanda faaliyetlerini sürdürecek. Enerya’yla dogalgazin yani sira elektrik ticaretine girmeyi planliyoruz. Dagitim çalismalarimizin yani sira elektrik üretiminde de yer alacagiz. Elektrik üretiminde öncelikli yatirim alanimiz yenilebilir enerji projeleri olacak. Enerya markamiz adi altinda daha temiz, daha akilci ve daha kolay felsefesiyle hizmet kalitemizi iyilestirerek daha müsteri odakli bir sirket olacagiz” dedi.
Enerya Karaman Isletme Müdürü Abdulkadir Kiliç, Karaman’da 7 yilda yaklasik 29 milyon 500 TL yatirim yaptiklarini belirterek, “Karaman’da toplam 444 kilometreyi asan dogal gaz hatti yatirimi yaptik. Bu yil yapacagimiz yatirimla birlikte 2013 sonu itibari ile 35 bin 117 olan abone sayimizi, 2014 sonunda yaklasik 37 bin 500 kisiye ulastiracagiz. Bu yil Karaman’da; Gevher Hatun, Tabduk Emre ve Zembilli Ali Efendi mahallelerine yatirimlarimiz tüm hiziyla devam edecek. Karaman genelinde 49 mahallemizde dogalgaz kullanimini saglamis durumdayiz. 6 mahallemizde ise kismen dogalgaz arzi saglanmistir. Bu yil yapilan imalatlarla bu 6 mahallemizden üçüne dogalgaz arzi saglanmis ve tamamlanmis olacak. Bu yil yaklasik 12 kilometre bir yatirim yaparak sehirde yatirimlarimiza devam ediyoruz. Gaz kullanimi Karaman’da çok üst düzeyde degil. Yüzde 85 oraninda gaz kullanimina sahibiz. Binalarda gaz arzi saglanmis olup gaz kullanimi yapilmayan 11 bin adet hedef kullanimiz mevcut. Bu kullanicilarin daha çabuk bir sekilde daha konforlu bir Karaman için dogalgaza geçmeleri maksadiyla bir kampanya baslattik. “6+3 taksit” kampanyamiz ile 20 Mayis – 30 Haziran arasinda dogal gaz abonesi olan Karamanlilar, abone baglanti bedelini 6 taksit, güvence bedelini ise 3 taksit ile ödeyebilecekler. Bu mahallelerde abone olmak isteyen vatandaslarimiz, hemen abone merkezlerimize basvuruda bulunup kampanyadan yararlanabilirler.” diye bilgi verdi.
Karaman dogal gaz dagitim markasi Karamangaz, daha da büyüyen operasyonunu bagli oldugu Enerya Grubu’nun adi ile devam ettirecek. 2014 yilinda yatirimlarina hiz veren Enerya Karaman, yilsonuna kadar yaklasik 2 bin 380 yeni aboneye dogal gaz ulastiracak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284