Karaman Emniyeti`nden Uygulamalarla Ilgili Açiklama

Karaman Il Emniyet Müdürlügü, ülke genelinde oldugu gibi Karaman’da da Karayolu Trafik Güvenligi Eylem Plani çerçevesinde trafik kazalarini azaltmak amaciyla etkin bir denetim faaliyetinde bulunuldugunu bildirdi.

Karaman Emniyeti`nden Uygulamalarla Ilgili Açiklama

Yapilan açiklamada, trafik kazalarinin analizi yapildiginda özellikle ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan kazalarin hiz, alkollü araç kullanmak, emniyet kemeri ve koruma basligi kullanmamaktan kaynaklandiginin görüldügü belirtilerek, "Günümüzde büyük sehirlerde bu denetimlerin bir kismi Trafik Elektronik Denetim Sistemi (TEDES) ve Elektronik Denetim Sistemi (EDS) gibi denetim sistemleriyle yapilmaktadir. Karaman’da bu sistemlerin bulunmamasi nedeniyle tüm denetimler trafik görevlileri ve radar araçlarinca yürütülmektedir. Vatandasimizin huzur ve güvenini saglamak amaciyla yapilan asayis ve trafik uygulamalarindaki temel amaç, Karaman’da mevcut olan huzur ortaminin devamini saglamak ve trafik güvenligini tesis etmektir. Bu sebeple Karaman’da mahkeme karari ile yapilan asayis uygulamalari ile 2918 sayili Karayollari Trafik Kanunu çerçevesinde yapilan trafik kontrollerindeki amacimizin Karaman halkinin mevcut olan huzur ve güven ortaminin devami ve trafik güvenligi ile trafik kazalarindaki meydana gelen can ve mal kaybini en aza indirmek oldugu unutulmamalidir" denildi.
DENETIMLER SAYESINDE KAZALAR YÜZDE 4 ORANINDA AZALDI
Yapilan denetimlerin son 2 yildaki ilk 5 ayinin degerlendirildigi açiklama söyle devam etti: "2013 yili ilk bes ayinda 29 bin 484 araç kontrol edilmis, bu araçlardan 7 bin 83’üne Karayollari Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre cezai islem uygulanmistir. 2014 yili ilk 5 ayinda ise 21 bin 688 araç kontrol edilmis, 7 bin 655’ine yine Karayollari Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerine göre cezai islem uygulanmistir. Yapilan denetim ve kontrollerde uygulanan cezai islemlerin tamami kural ihlali yapanlara yöneliktir. Kaza oranlari incelendiginde ise 2013 ilk 5 ayinda 1'i ölümlü olmak üzere toplam 391 yaralamali ve maddi hasarli kaza meydana gelmistir. Yine 2014 yili ilk 5 ayinda 1'i ölümlü olmak üzere toplam 377 yaralamali ve maddi hasarli kaza meydana gelmis, meydana gelen kazalarda yüzde 4 oraninda düsüs saglanmis, bu düsüsün devamini saglamak için gayret ve özveri ile çalismalara devam edilmektedir. Yaralamali trafik kazalarinin bir kisminin da hastanelerde ölümle sonuçlandigi unutulmamalidir. Yapilan asayis ve trafik denetimlerinin vatandasimizi bezdirme gibi bir amaci asla olamaz. Kanunu uygulayan görevlilerimizin temel amaci, trafik güvenligini saglamak ve trafik kazalarini en aza indirmektir. Ayrica uygulamalarimizin tamami yargi denetimine tabi olup, meydana gelebilecek yanlisliklarin telafisi mümkünken, trafik kazasi sonucu meydana gelen can kaybi ve yaralanmalarin telafisi mümkün olmamaktadir. Bu hususta Karamanli hemsehrilerimizin bugüne kadar yapilan çalismalara ve teskilatimiza göstermis oldugu destege tesekkür eder, Karaman halkinin güvenligi için yapilan trafik ve asayis uygulamalarinin devam edecegini, bundan sonra yapacagimiz çalismalarda destek ve anlayis bekledigimizi, kamuoyuna saygiyla duyururuz."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284