Karaman ESOB TRAQ Projesi Toplantısı İçin Almanya’daydı

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan ve Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin de proje ortağı olduğu “Training Qualified Technical Staff for Renewable Energy Projeet (TRAQ)” projesi Ajans tarafından kabul edilmiş, sözleşmesi 15 Aralık 2015 tarihi itibariyle imzalanmış ve uygulamaya konulmuştu.

Karaman ESOB TRAQ Projesi Toplantısı İçin Almanya’daydı
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de ortağı olduğu TRAQ projesinin çalışma grubu ilk toplantısı 28 Haziran 2016 Salı günü Konya ESOB Toplantı Salonunda gerçekleştirilmişti. Projenin ikinci ayağı olan Almanya-Berlin toplantısı da 27-31 Temmuz 2016 tarihleri arasında Berlin’de yapıldı.
Toplantıya tüm proje ortakları katılmış, toplantıda proje koordinatörü Zehra Kaya tarafından projenin başlangıcından bugüne kadar yapılan faaliyetler hakkında bilgi verilmiş, yapılan çalışmalar değerlendirilerek bundan sonraki sürecin çalışma planı belirlendi.
Proje kapsamında, proje ortaklarıyla birlikte 19- 23 Ekim 2016 tarihlerinde de Macaristan’a iş gezisi düzenlenecek ve yerinde inceleme ve değerlendirmeler yapılacak.
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Karaman ESOB Başkanı Bayram Uysal, “Dünyada son yıllarda elektrik üretim kaynakları değişmiştir. Hidroelektrik ve termik santraller yerini yenilenebilir enerji türlerine (rüzgârgülü enerjileri, güneş panelleri) bırakmıştır. Ülkemiz de yenilenebilir enerji açısından gayet uygun. Urfa ilimizden sonra en çok güneş alan ve güneş enerjisi üretilebilecek illeri arasında Karaman ‘da bulunuyor. Bizim birliğimiz bünyesinde “Elektrik Enerjisi Üretim ve Tüketim Kooperatifi bulunmaktadır.” Uygun şartlarda arazi temin edildiği takdirde kuruluş ve üretime geçebiliriz. Bunun alt yapılarını ve projelerini ve uygulamalarını görmek için Almanya ve Macaristan’daki proje ortaklarımızla bilgi alışverişinde bulunuyor, toplantılar gerçekleştiriyoruz” dedi.



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284