Karaman Gençlik Merkezi Ile Hayallerine Kavustular

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi ile Il Milli Egitim Müdürlügü Halk Egitim Merkezi’nin ortaklasa açtigi kurslarda ögrenciler hayallerine kavusuyor.

Karaman Gençlik Merkezi Ile Hayallerine Kavustular

Karaman Gençlik Merkezi ile Halk Egitim Merkezi is birligi ile açilan kurslara gelen ögrenciler hayallerini gerçeklestirmeye devam ediyor. Gençlik Merkezi bünyesinde Resim-Sanat kursu Karakalem derslerine gelen ögrenciler egitmen Abdurrahman Saltan esliginde aldiklari egitimler ile çesitli liselere ve üniversitelere yerlesmenin mutlulugunu yasadi.
Gençlik Merkezi bünyesi kurslarin 3 ay boyunca devam ettigini belirten Saltan,” Haftanin alti günü, günde alti saatlik bir çalisma programinin ardindan kursiyerlerimiz üniversitelere ve Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümlerine girmeye hak kazandilar. Iki asamali olarak verdigimiz egitimleri ilk asamasinda kursiyerlerimiz ile birlikte desen dedigimiz 60 dakikalik canli model çalismasi yaptik. Egitimimizin ikinci asamasinda ise insanlarin yogun oldugu bir ortam dedigimiz Imgesel çalismalarina yer verdik. Yogun bir çalisma sonucunda sinavlarini basari olan ve üniversiteyi kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik eder, çalisma hayatlari boyunca basarilar dilerim” diye konustu.
Aldiklari egitimler sonucunda Büsra Tas(Selçuk Üniversitesi GSF Resim Bölümü), Tugba Bayrakçi(Çankiri-Karatekin GSF Üniversitesi Resim Bölümü), Mustafa Camci(Bursa Uludag Üniversitesi-Resim Is Ögretmenligi Bölümü), Ebrar Pancaroglu(Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi-Mimari Dekoratif Bölümü), Esma Akgöz(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Esra Nacar(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Mehmet Armutçu(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Mine Karaca(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Ibrahim Halil Topcu(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Maide Ekmen(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü), Gamze Enyigit(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü) ve Huriye Kavas(Güzel Sanatlar Lisesi-Resim Bölümü) Güzel Sanatlar Lisesi ve Üniversitelerin Resim Bölümlerine yerlesen ögrenciler oldu.
Konu hakkinda açiklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ise: “Gençlik Merkezi bünyesinde ücretsiz olarak açilan kurslara katilan gençlerin bu basarilari Gençlik Merkezlerinin gelecegimizin teminati gençler için aktif bir sekilde çalistiginin göstergesidir. Karaman’da yasan gençlerin bos zamanlarini degerlendirmede Gençlik Merkezleri’nin önemini ve gerekliligini gözler önüne seriyor. Resim kursumuza katilarak basari gösteren ögrencilerimiz bunun en iyi örneklerinden biridir. Kursiyerlerimizin elde ettikleri bu basarili sonuçlar bizleri oldukça memnun etmektedir. Gençlik Merkezi kursiyerlerimizi basarilarindan dolayi kutluyorum ve egitim hayatlarinda basarilar diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284