"Karaman Halk Bankası Eğitim Çalışanlarının Promosyon Taleplerine Sağır…"

Eğitim-Bir-Sen Karaman Şube Başkanı Recep Kaya eğitim çalışanlarının promosyon talepleri konusunda bir basın açıklaması yaptı.

"Karaman Halk Bankası Eğitim Çalışanlarının Promosyon Taleplerine Sağır…"

Kaya açıklamasında:“İlimizdeki eğitim çalışanlarımız, banka promosyonu hususunda ciddi bir mağduriyet yaşıyor. Enflasyondaki ve maaşlardaki ciddi artışlar, maalesef ilgili banka tarafından promosyon rakamına yansıtılmıyor.

Söz konusu banka velinimeti olan müşterilerinin taleplerine kulak tıkamakta ve yapılan birçok görüşmede ciddiye alınmayacak rakamlar telaffuz ederek, sendikamızın haklı taleplerine karşı duyarsız davranmaktadır.

Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 2021 yılı Mart ayında Türkiye Halk Bankası Karaman Şubesi ile 4810 TL’ye promosyon anlaşması yapmıştı. Yetkili sendika olarak o zaman alınan bu rakam üyelerimizi ve eğitim çalışanlarını memnun etmişti.

Enflasyon ve maaşlardaki ciddi artışlar sonrasında yetkili sendika olarak Halk Bankası Karaman Şubesiyle birçok defa görüşülmüş, promosyon güncelleme talebimiz, ilgili banka yetkilisine iletilmiş, ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla resmi yazı ile bu talep birkaç defa da yazılı olarak iletilmiştir.

Bütün bu çabalardan bir sonuç alınamayınca, 29 Eylül 2022 tarihinde 4048 eğitim çalışanı için yapılan promosyon ihalesinde de istenen rakam hiçbir banka tarafından verilmemiştir. İhale sonrasında da eğitim çalışanlarımızın hak ettiği promosyonu alabilmesi için bazı bankalarla yetkili sendika olarak görüşmelerimiz devam etmiş lakin istediğimiz rakama ulaşılamamıştır.

2023 Mart ayında ise Valiliğimiz ve Valiliğe bağlı bazı kurumlarla beraber promosyon ihalesine çıkılmış lakin yine ortaya çıkan rakamlar talep ettiğimiz rakamların çok gerisinde kalmıştır.

Son olarak Karaman Halk Bankası yeniden promosyon güncelleme talebimize 31 Mayıs 2023 tarihinde 36 aylık bir anlaşma güncellemesi için 8000 Tl gibi ciddiye alınmayacak bir teklifte bulunmuştur.

Oysaki en düşük emekli aylığı için bankaların verdiği promosyon rakamlarının 10 bin tl ‘ye ulaştığı bir zamanda, bazı illerde bazı kurumların yaptığı ve çalışanları memnun eden promosyon anlaşmalarına şahit oldukça, ilimizde eğitim çalışanlarına teklif edilen rakamların ne kadar ciddiyetten ve kabul edilebilirlikten uzak olduğu anlaşılacaktır.

Unutulmamalıdır ki promosyon çalışanın hakkıdır. Banka promosyonunun tamamının çalışanlara verilmesinde, bu hakkın kazanılmasında sendikamızın büyük emeği vardır. Bu emeğe ve bu kazanıma her zaman sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz, bu hakkın yok sayılmasına hatta gasp edilmesine asla göz yummayacağız.

En düşük memur maaşının 22 bin TL olacağı Temmuz 2023 tarihinden sonra tekrar bir güncelleme ve ihale sürecine İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber yetkili sendika olarak gireceğiz. Söz konusu bankanın taleplerimize karşı yine kayıtsız ve duyarsız kalması durumunda, ilimizin en büyük ve yetkili sendikası olarak diğer eğitim sendikalarını da eylemimize katılmaya davet ederek aşağıdaki kararları uygulamaya geçeceğiz.

Boykot kararımız kapsamında;

Maaş ve ücretlerimizi bankaya yattığı gün diğer bankalara aktaracağız. Kredi kartlarımızı iptal edeceğiz. Otomatik ödeme talimatlarını iptal edeceğiz. Tüm yatırım ve mevduat hesaplarımızı kapatacağız. Halk bankasında bulunan BES (Bireysel Emeklilik Sigortası) hesaplarımızı başka bankaya taşıyacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ”dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284