Karaman Halki Damacanalardaki Sudan Daha Kaliteli Suya Kavusacak

Belediye Baskani Kamil Ugurlu, yapilacak sistem ile Ibrala barajindan Karaman’in içme suyunun saglanacagini söyledi.

Karaman Halki Damacanalardaki Sudan Daha Kaliteli Suya Kavusacak
Ugurlu, “3 Subat’ta yapilacak aritma tesisi ve isale hatti ihalesinin ardindan proje kapsaminda su aritma tesisi ihale hatti, terfi merkezi ve 15 bin tonluk depoyu kapsiyor. Saniyede 950 litre, günlük 84 bin metreküp su aritilacak. Bu projenin hayata geçmesiyle Karaman halki parayla satin alarak içtigi damacanalardaki suyun kalitesinden daha üstün kalitedeki suyu sehir sebekesinden içecek” dedi.
Belediye Baskani Kamil Ugurlu, su fiyatlarinda geçen seneye nazaran herhangi bir artis yapmadiklarini, faturalara yansiyan tutarin yasa geregi zorunlu hale getirilen atik su ve kati atik bedeli olarak konuldugunu bununda hükümet tarafindan verilen talimatla yasalar geregi uygulanmak zorunda kaldiklarini söyledi.
Baskan Ugurlu, Eregli yolu köprülü kavsagi ve Organize Sanayi Bölgesi arasindaki 10 kilometrelik yolun sicak asfalt ve bölünmüs yol olarak yapilmasini kapsayan projenin 18 Ocak’ta ihalesinin yapildigini ve ihalenin sonuçlarinin açiklanmasinin ardindan kavsak ve duble yol çalismalarinin baslayacagini ve Eregli köprülü kavsaginin 2012 yili sonu itibari ile trafige açilacagini belirtti.
Ugurlu, Mayis ayinda kutlanacak olan Dil Bayrami hazirliklarina da basladiklarini ifade ederek, bu yilki etkinliklerin çok daha kapsamli bir sekilde yapilacagini geçen yil Istanbul’dan kalkan Türkçe Treninin bu yil Ankara’dan kalkacagini sözlerine ekledi.
Baskan Ugurlu ekmek konusuna da deginerek, “Piyasayi ayarlayici ekmek uygulamamiz devam ediyor. Karaman’da ekmek konusunda herhangi bir sikinti yok. Eger bir sikinti yasanirsa bunun geregini de yapariz” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284