Karaman Havaalani`nda Çalismalar Bu Yil Basliyor

Karaman tarihinin en önemli projelerinden biri olan Havaalani Projesi, Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi 2016 yatirim programina alindi. Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ` Havaalani Projesi`nde çalismalar bu yil içerisinde baslayacak` dedi.

Karaman Havaalani`nda Çalismalar Bu Yil Basliyor

Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Havalani Projesi ile ilgili yaptigi açiklamada sunlari kaydetti; " Karaman Havalani Projesi, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligimiz tarafindan 2016 yatirim programina alinmistir. Insallah bu yil içerisinde havaalani yapim çalismalarina baslanacaktir. Yaklasik 3 yil sürmesi planlanan çalismalar sonucunda Karaman'imiz ve bölge iller havaalanina kavusacak."
Suduragi mevkiine yapilacak olan havaalaninin sosyal kültürel ve ekonomik anlamda ilimize büyük katki saglayacagini ifade eden Baskan Çaliskan; " Özellikle yurtdisinda yasayan gurbetçi hemsehrilerimizin sayisi oldukça fazla. Yapilacak olan havaalani sayesinde hemsehrilerimiz bulunduklari ülkeden hava yoluyla dogrudan Karaman'a gelme imkanina kavusacaktir. Ayrica, Nigde, Aksaray, Eregli, Mut, Mersin gibi yakin il ve ilçeler bu havaalanindan faydalanacaktir. Bu baglamda havaalaninin sehrimize ekonomik ve sosyal anlamda da büyük katkisi olacak."
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan; "Karaman'a havaalaninin kazandirilmasinda, basta Sayin Cumhurbaskanimiz ve Basbakanimiz olmak üzere, Ulastirma Bakanligimiza, Basbakan Yardimcisi hemsehrimiz Sayin Lütfi Elvan'a, Milletvekillerimiz Sayin Recep Konuk ve Recep Seker'e, emegi geçen herkese sahsim ve Karaman halki adina tesekkürlerimi sunarim" dedi
Karaman Havaalani, Proje alani karayolu mesafesiyle Karaman il merkezine yaklasik 20 kilometre, Konya’nin Eregli ilçesi merkezine yaklasik 60 kilometre Konya ili merkezine ise yaklasik 130 kilometre mesafede. Projede bir adet pist bir adet apron bir adette taksirut planlanmakta. Ayrica iç ve dis hatlar terminali ve havalimani için gerekli tüm üst yapi tesislerin yapimi gerçeklestirilecek. Karaman havalimani projesi kapsaminda üst yapi tesisleri de dahil olmak üzere 378 bin hektarlik alana sahip olacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284