Karaman Havalimani Bu Yil Içinde Hizmete Girecek

Bakan Binali Yildirim, bu yil içersinde 6 yeni havalimanin hizmete girecegini söylerken, illeri açikladi.

Karaman Havalimani Bu Yil Içinde Hizmete Girecek

Ulastirma Bakani Binali Yildirim, "Havayolu halkin yolu dedik. 2016 yili içinde de 6 yeni havalimani ile ilgili proje çalismalari yapacagiz. Bunlar, Artvin-Rize Havalimani, Edirne- Kirklareli Havalimani, Yozgat Havalimani, Nigde Aksaray Havalimani, Karaman Havalimani ve Bati Antalya Havalimani olacak" dedi.
Binali Yildirim'in agzindan 'Türkiye'yi uçuracak ulasim projeleri' sunlar:
Ulastirma sektöründe en önemli mesafelerden birinin kat edildigi havacilik alaninda da "havayolu halkin yolu" ilkesiyle hareket etmemizin yararlarini gördük. 2002'de Ankara-Istanbul-Izmir üçgenine sikismis, nefes almakta zorlanan sektör, yasal düzenlemeler, yeni yatirimlar ve Türkiye'nin bölgesel ve küresel vizyonuna uygun sekilde olusturulan yeni stratejilerle büyük bir büyüme gerçeklestirdi. Türkiye, küresel vizyonuna uygun dis hat uçuslariyla havacilik sektörümüz dünyanin en hizli büyüyen havacilik sektörü oldu. Atil olan havaalanlarimizi tamamen aktif hale getirdik, su an itibariyla 55 tane havalimanimizda tarifeli sefer yapilir hale geldi.
Rize, Kirklareli, Yozgat, Aksaray, Karaman, Antalya'ya havaalani
2016 yili içinde de 6 yeni havalimani ile ilgili proje çalismalari yapacagiz. Su anda planlanan havalimanlarimiz Artvin-Rize Havalimani, Edirne- Kirklareli Havalimani, Yozgat Havalimani, Nigde Aksaray Havalimani, Karaman Havalimani ve Bati Antalya Havalimani. Ayrica mevcut havalimanlarimizda da apron ve terminal yenileme çalismalarina devam edecegiz. 2019 yilinda da havalimani sayimizi 63'e yükseltmeyi hedefliyoruz.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284