Karaman Heyeti Muş’ta Karni Deresi Projesini İnceledi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere kente gelen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve beraberindeki heyete Karni Deresi Rekreasyon projesini tanıttı.

Karaman Heyeti Muş’ta Karni Deresi Projesini İnceledi

Karni Deresi Sosyal ve Kültürel Rekreasyon projesinin uygulandığı alanı gezen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve beraberindekiler, burada Başkan Asya tarafından proje ile ilgili bilgilendirildiler. Belediye tarafından hazırlanan ve bir kısmı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen Karni Deresi Sosyal ve Kültürel Rekreasyon projesini anlatan Başkan Asya, "Uzun bir süre üzerinde çalıştığımız ve taahhüt ettiğimiz Karni Deresi projemizi başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemizle, Karni Deresi ıslah edilerek halkımız için modern bir mesire alanı haline getirildi. Halkımızın doğa ile baş başa vakit geçireceği, modern bir sosyal aktivite merkezi haline getirdiğimiz projemizi bugünlerde hizmete sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Muş’ta yeşil alan sorununun çok fazla olduğunu ve bu sorunu gidermek için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Asya, Karni Deresi projesi ile Muş için cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal aktivite alanını hayata geçirdiklerini söyledi. Asya, "Atıl halde bulunan Karni Deresi’ni Muş’a kazandırarak, modern bir kent ve yaşanabilir bir Muş için cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal alanını hayata geçirdik. Karni Deresi projesi içerisinde yer alan kafeteryalar, çocuk oyun alanları, kamelyalar, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor oyun alanları, halı saha, basketbol sahası, havuz, büfeler, anfi-tiyatro halkımıza hizmet verecek. 86 bin metrekare alana sahip olan projenin tamamlanması ile Muş; bölgenin en modern, en büyük mesire ve sosyal aktivite alanına sahip olacak" ifadelerini kullandı.

Karaman Belediye Başkanı Çalışkan ve beraberindekiler, başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Asya'yı tebrik ederek, projenin Muş'a çok faydalı olacağını söyledi.

Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ve Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık da incelemeler sırasında heyete eşlik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284