Karaman Hizli Tren Için Gün Sayiyor

Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, çalismalari devam eden Karaman-Konya Hizli Tren hattinda sona gelindigini söyledi.

Karaman Hizli Tren Için Gün Sayiyor

AK Parti Karaman Il Baskani Nazmi Ünlü ile birlikte Tren Garinda incelemelerde bulunan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, “Karaman-Konya arasinda çalisacak olan hizli tren hattinda hizli yük ve hizli yolcu tasimaciligi birlikte yapilacak. Bu da Türkiye’de bir ilk olacak. Konya, Ankara, Eskisehir ve Istanbul hatlarinda yüksek hizli yolcu tasimaciligi gerçeklestiriliyor. Ama Türkiye’nin de bir ilkini burada gerçeklestirmis olacagiz. Karaman-Mersin hattinin da ihalesi hizli bir sekilde tamamlaniyor. Ögrendigimize göre Karaman-Ulukisla hattinin da ihalesi önümüzdeki günlerde bitmis olacak. Karaman-Konya arasi hizli tren seferleri bu yil sonu baslayacak onun öncesinde gelecek ay yani Subat ayinda Karaman-Konya DEMO seferleri baslayacak. Hizli tren kadar olmasa da DEMO’LAR saatte 120 kilometre hizla yolcu tasiyacak" dedi.
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Karaman-Konya Hizli Tren hattinin tamamlanmasiyla birlikte Karaman’dan Ankara’ya 2.5 saatte, Istanbul’a ise 4.5 saatte gidilecegini söyledi.
Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi ile seferler konusunda görüsme yaptiklarini anlatan Çaliskan, “Karaman’dan sabah ilk kalkan trenin Istanbul’a, yine Istanbul’dan kalkan son trenin Karaman’a gelmesi için görüsüyoruz. Bunun disinda yine Ankara’dan kalkan son treninde yine Karaman’a gelmesi için görüsmelerimiz devam ediyor. Bunun disindaki diger seferlerin aktarmali metro gibi Konya aktarmali olacak" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284