Karaman İl Oluşunun 27. Yılını Kutluyor

21 Haziran 1989’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde alınan bir kararla bağlı olduğu Konya’dan ayrılarak Türkiye’nin 70. Vilayeti olan Karaman, 27 yıllık il geçmişinde bugüne gerek ekonomisiyle, gerek tarihi geçmişiyle adından sıkça söz ettirdi. 27 yıllık il olan Karaman’ın halen bazı kesimlerce Konya –Karaman olarak anılması ise tanıtım eksikliğimizi gözler önüne seriyor.

Karaman İl Oluşunun 27. Yılını Kutluyor
Karaman’da 27 yıl içerisinde 11 Vali görev yaptı. İlimizin ilk Valisi Şükrü Ergün Özakman ile ikinci Valimiz Aydın Arslan’ın erken vefatları Karamanlıları da üzdü. Üçüncü Valimiz Halil Nimetoğlu, Beşinci Valimiz Ali Akan ve 6. Valimiz İsmet Metin, görev sürelerini tamamlayarak emekli Vali olarak yaşamlarını Ankara’da sürdürüyorlar.
4. Valimiz Hakkı Teke, 8. Valimiz Fatih Şahin, 9. Valimiz Süleyman Kahraman ve 10. Valimiz Murat Koca, Merkez Valiliği görevlerini yürütüyorlar. 7. Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu ile halen Kocaeli Valisi olarak görev yapıyor.
Ve son olarak 30 Mayıs’ta yayınlanan Valiler Kararnamesiyle Karaman’ın 11. Valisi olarak atanan Vali Süleyman Tapsız’da 14 Haziran 2016 tarihinde ilimizdeki görevine başladı.
Karaman’ın il olmasında büyük emekleri göz ardı edilemeyen ve Karaman’ın il statüsüne kavuşmasında önemli bir rol oynayan dönemin ANAP Hükümetinde Bakanlık yapan hemşerimiz Işın Çelebi’nin yanı sıra yine geçmiş Ecevit hükümetlerinde Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan hemşerimiz Fikret Ünlü ile şuan AK Parti Hükümetleri döneminde ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı yapan daha sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı ve son olarak Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. hükümet kabinesinde Kalkınma Bakanı olarak görev alan hemşerimiz Lütfi Elvan’a Karaman’a kazandırdıkları yatırımlar ve hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
ORHAN YÜKSEL
ORHAN YÜKSEL - 8 yıl Önce

Nice 21 yıllara. Emeği geçenleri, Karaman için samimi duygularla çalışmış olanları, çalışanları ve çalışacak olanları kutluyor, teşekkür ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner284