Karaman İl Risk Azaltma Planı Lansman Toplantısı Yapıldı

Karaman’daki afet risklerini tanımlamaya ve riskleri azaltmaya yönelik hedef, strateji ve eylemleri belirleyen İl Afet Risk Azaltma Planı lansman toplantısı Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık’ın katılımıyla yapıldı.

Karaman İl Risk Azaltma Planı Lansman Toplantısı Yapıldı

2021 yılının afetler yönünden yoğun bir yıl olduğunu söyleyen AFAD İl Müdürü Şerife Han Karaman İl Risk Azaltma Planının Karaman’ın afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları eylemler biçiminde gösteren, sorumluları tanımlayan bir plan olarak hazırlandığını söyledi. Sunumunda Karaman İl Risk Azaltma Planının hazırlama süreçleri ile plan, amaç, eylem ve hedefleri hakkında bilgiler veren Han Karaman’da olabilecek afetlerde can ve mal kayıplarının asgari düzeye indirgenmesi adına bu planı hazırladıklarını belirtti.

“Ne Yaptık, En Kötüye Hazır Olmak İçin Ne Yapmalıyız Görüşeceğiz”

Karaman İl Afet Risk Azaltma Planının sürdürülebilir bir plan olduğunu söyleyen AFAD İl Müdürü Şerife Han sunumunda şu ifadelere yer verdi;  “Ülkemizde ve dünya genelinde afetle mücadelede önceliğin risk azaltmaya yönelik faaliyetlere verilmesi ile afet risklerini önlemenin, afet sürecini yönetmede kurumları başarılı kıldığı görülmektedir. Risk azaltmayı afet yönetiminin temeline koyduğumuzda; planlama, müdahale ve iyileştirme aşamaları başarılı şekilde yürütülecektir. Bu plan ile ilimizde güvenle yaşamayı, afet risk azaltma bilinci oluşturmayı, afetlerden kaynaklı oluşabilecek can ve mal kayıplarını azaltmayı ve önlemeyi, paydaşlar arası iş birliğini artırmayı, ekonomik gelişmeyi kesintiye uğratmadan afetlere dirençli bir şehir oluşturmayı hedeflemekteyiz. 2022 Ocak ayında hem Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında yapılacaklar hem de Karaman İl Afet Risk Azaltma Planı kapsamında yapılacakları görüşmek ve istişare etmek için plan yaptığımız paydaşlarımızı ziyaret edeceğiz. Ne yaptık, en kötüye hazır olmak için ne yapmalıyız görüşeceğiz”

Vali Işık “Plan Yapmakla Olmuyor”

“Afet olmadan önce de başarılı bir şekilde onu önlemek, can ve mal kayıplarının oluşmasını en aza indirmek bizim elimizde” diyen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık Karaman İl Afet Risk Azaltma Planının bu hedefi gösteren bir çalışma olduğunu söyledi. Vali Işık konuşmasında “Kaya düşmesi, heyelan, sel baskını, orman yangını, deprem gibi afetlerden hangisi Karaman için risk taşıyor onları belirledik. Karaman İl Afet Risk Azaltma Planının hazırlanmasında kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, üniversitemiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte çalıştık. Karaman İl Afet Risk Azaltma Planını hazırlamakla olmuyor. Bu planların hayata geçirilmesi, tatbikatlarının sık sık tekrarlanması, bu planlarla afetlere hazırlığımızın pekiştirilmesi gerekiyor. Bugünden itibaren kendimizin belirleyeceği sahadaki tatbikatlarla kendimizi dinç, dinamik tutacağız ve afet risklerini en aza indirilecek şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Bizi Aşan Bütçe İçin Destek İstiyoruz”

AFAD’ın çalışma alanları içerisinde bulunduğu konum itibariyle en çok Ermenek ilçesi olduğunu söyleyen Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu Ermenek’te geçtiğimiz günlerde iki kaya düşmesi olayının yaşandığını belirtti. Kaya düşmelerinin bazen bir araba büyüklüğünde bazen bir sehpa büyüklüğünde olduğunu söyleyen Başkan Zorlu konuşmasında doğal afetlerde insandan bahsediliyorsa bir kişinin bile kendileri için değerli olduğunu vurguladı. Başkan Zorlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Geçtiğimiz günlerde Nevşehir Hacı Bektaş-i Veli Üniversitesinden alanında uzman hocalarımızı ilçemizde misafir ettik.  Kaya düşmelerinin önüne geçebilmek adına hazırlanacak proje için bizi aşan bir bütçe söz konusu. Bunun için gerekli desteğin verilmesini istiyoruz. Ayrıca 10 belediyenin 6’sının Ermenek ilçe sınırlarına komşu. Ermenek Belediyemizin imkânları bir olası olaya müdahale için yeterli değil. Karaman’dan bir ekibin gelmesi 3-4 saati bulabilir. O nedenle Ermenek ilçemize AFAD Arama Kurtarma ekibinin kurulmasını rica ediyoruz” dedi.

21 Aralık 2021 Salı günü saat 11’de il ve ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdiği lansman toplantısında salondakilere Afat ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından hazırlanan videolar izletildi.

2021 yılının afetler yönüyle yoğun bir yıl olduğunu söyleyen AFAD İl Müdürü Şerife Han lansman sonunda AFAD ekibiyle birlikte 17 Aralık 2021 tarihinde 12. Yılını kutlayan İçişleri Bakanlığı Afat ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı için hazırlanan pastayı Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ile beraber keserek 2022 yılının ülkemiz ve dünya için afetsiz, pandemi sürecini atlattığımız güzel bir yıl olması dilediğinde bulundular. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284