Karaman İle Şeki Belediyelerinin "Kardeş Şehir İyi Niyet" Protokolü

739. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Karaman Belediyesi ile Azerbaycan Şeki Belediyesi arasında ekonomi, ticaret, kültür, folklor, eğitim, bilim ve teknoloji işbirliğini içeren "Kardeş şehir iyi niyet" protokolü imzaladı.

Karaman İle Şeki Belediyelerinin "Kardeş Şehir İyi Niyet" Protokolü
Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleşen protokol imza törenine, Karaman Valisi Murat Koca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Genel Başkanı Akif Özkaldı, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı Adına TÜRKSOY Azerbaycan Ülke Temsilcisi Elçin Gafarlı, Kurultay Genel Koordinatörü Dr. İlyas Demirci, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Adına Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Muammer Mert ile davetliler katıldı.
İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Genel Başkanı Akif Özkaldı, “Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin Azerbaycan'da kurultayı yapılacak ve proje olimpiyatlarımız var. Bu projeler benimde mensubu olduğum Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve diğer Alt Yapı Genel Müdürlüğü gibi bir çok kamu kurumlarımızın yürüttüğü mega projeler var. Bu projelerin tanıtma imkanı olimpiyatlarda buluyoruz. Son yaptığımız Uluslararası alanda İtalya'da bir proje olimpiyatı gerçekleştirmiştik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak yürüttüğümüz mega projeleri uluslararası alanda da Avrupa'da da tanıtma imkanı bulduk. Başkanı olduğum Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği bu sene 15. yılını devam ettiriyor. Bu geçmiş 15 yıl içerisinde kurultaylar, Uluslararası Proje Olimpiyatları ve birçok kültürel teknik faaliyetler yürüttü. Yürütmeye de devam ediyor. Bu faaliyetler yürütülürken güzel faaliyetler yürütülüyor. Bu yıl Ekim ayında yapacağımız Azerbaycan Şeki ve Karaman Belediyesi bugünden sonra kardeş şehir oldular. Karaman tarihinden bugüne çok önemli imzalar atmış ve zengin bir ilimiz. Birçok ile gittik faaliyet gösterdik. Karaman'a ilk kez geliyorum. Karamanımızın geleceği daha güzel, geleceği olan bir il. Bizde Devlet Su İşleri ve Orman Genel Müdürlüğü, Bakanlığımızın bütün birimleriyle birlikte burada faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’da yaptığı konuşmada, “Karaman'ın bu nüfusuyla bu coğrafyasıyla baktığımız zaman yanılırız. Karaman dediğimiz zaman Kıbrıs'tan başlayıp Bosna'ya kadar uzanan bütün Balkan yarım arasında Türkiye’mizin çok güzide illerinde Karadeniz'de Doğuda, Güneydoğu’da ve Türkiye'nin her noktasında milyonlarca Karamanlının olduğunu görüyoruz. Biz aslında sahip olduğumuz değer duruş ve kimlikle balkanların mayası olmuşuz. Karaman'ın sahip olduğu çok önemli değerler var" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Karaman Belediyesi ile Azerbaycan Şeki Belediyesi arasında ekonomi, ticaret, kültür, folklor, eğitim, bilim ve teknoloji işbirliğini içeren "Kardeş şehir iyi niyet" protokolü imzaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284