Karaman Kalesinde Restorasyon Çalismalari Sürüyor

Vali Murat Koca, restorasyon çalismalarinin sürdügü Karaman kalesinde incelemelerde bulundu.

Karaman Kalesinde Restorasyon Çalismalari Sürüyor

Kaledeki incelemelere Vali Koca’nin yani sira Vali Yardimcisi Mehmet Ugur Arslan, Il Kültür ve Turizm Müdür vekili Adem Akçay, Is Kur Il Müdürü Kenan Ates, Müze Müdürü Abdulbari Yildiz, yüklenici firma yetkilileri ve basin mensuplari katildi.
Vali Koca temizlik ve restorasyon çalismalarinin sürdürüldügü kale içerisinde bir süre incelemelerde bulundu ve yetkililerden çalismalar hakkinda bilgiler aldi.
Yüklenici firma yetkililerinin yürütülen restorasyon çalismalari ile ilgili olarak Vali Koca’ya kisa bir sunum gerçeklestirmesinin ardindan Müze Müdürü Abdulbari Yildiz basin mensuplarina yaptigi açiklamada; kale içerisinde 2013 yilinda baslattiklari çalismalar neticesinde; Karamanoglu Ibrahim Bey'e ait oldugu belirlenen saray kalintilarina ulasildigini belirterek Kültür ve Turizm Bakanligindan saglanan ödenekler dogrultusunda Mart 2015 yilinda gerek Karaman kalesi surlarinin ve gerekse elde edilen kazi buluntularinin restorasyon çalismalarina baslandigini söyledi. Restorasyon çalismalarinin halen devam ettigini söyleyen Yildiz, 2016 yili içerisinde restorasyon çalismalarinin tamamlanarak kaleyi bir açik hava müzesi haline dönüstürmeyi düsündüklerini de sözlerine ekledi. Bu sayede Karamanda yeni bir turizm destegi unsuruna sahip olacaklarin belirten Yildiz, Karaman ve çevresinde bulunan bütün tarihi eserleri ve tas eserleri kale içerisinde sergilemeyi arzuladiklarini belirterek, böylelikle Karaman’in ikinci bir müzeye kavusacagini söyledi.
Murat Koca ise konusmasinda göreve basladigi zaman Karaman kalesinin çok farkli bir görünüme sahip oldugunu belirterek yürütülen çalismalar ve temizlik çalismalari neticesinde Karaman kalesi ve özellikle kalenin iç kisminin bugünkü konumuna geldigini söyledi. Konusmasinda restorasyon çalismalarinin bir an önce tamamlanarak hem insanlara hemde insanligin hizmetine sunulmasini arzu ettiklerini ifade eden Vali Koca, yürütülen çalismalar sirasinda destegini esirgemeyen kurum ve kuruluslara da tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284