Karaman, Karadeniz Üzerinden Gelen Soğuk Hava Etkisine Girecek

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre Karaman, Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava etkisine girecek.

Karaman, Karadeniz Üzerinden Gelen Soğuk Hava Etkisine Girecek

Meteoroloji 8.Bölge (Konya) Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 19.12.2022 Pazartesi günü bölgemizin kuzey ve batı kesimlerinden başlayarak Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Soğuk havayla birlikte 19.12.2022 Pazartesi öğle saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde başlaması beklenen yağışların. Salı ve Çarşamba günleri bölgemiz genelinde kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin edilmektedir. Kar yağışlarının Salı günü Konya ve Karaman çevreleri ile Antalya'nın doğusunun yükseklerinde kuvvetli olması beklendiğinden başta Konya-Antalya karayolu olmak üzere ulaşımda aksamalara karşı tedbirli olunmalıdır.

Hava sıcaklıklarının da 6-12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

Hafta başında ülkemizi etkilemesi beklenen soğuk hava, yer yer kar yağışları ve batı kesimlerde beklenen kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırlayacağı rapor ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı: 19.09.2022 06:00- 24.09.2022 18:00

Oluşması Muhtemel Riskler: Ulaşımda Aksamalar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284