Karaman, Kardesiz Projesine Dahil Oldu

Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek Için Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programi kapsaminda Emniyet Genel Müdürlügü ile Türkiye Izcilik Federasyonu arasinda 6 Agustos 2012 tarihinde imzalanan is birligi protokolüyle uygulamaya konulan “Kardesiz Projesine” ilimiz ikinci grupta yer alan Kirikkale, Amasya ve Afyonkarahisar illeri ile birlikte 2014 yilinda dahil oldu.

 Karaman, Kardesiz Projesine Dahil Oldu

Projenin amaciyla ilgili olarak Emniyet Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Bu proje çalismasi; ebeveynlerinin egitim seviyelerinin düsüklügü, yoksulluk, kente göçle gelme, kent merkezine uzak yerlesim yerinde ikamet etme ve tüm bunlarin etkisiyle beraber kent yasamina uyum saglamada güçlük çeken; maddi ve manevi olarak dezavantajli konuma düsen çocuk ile gençlerin kisisel, sosyal gelisimlerinin saglanmasi çerçevesinde toplumsal açidan korunmalarina iliskin tedbirlerin yasama geçirilmesini, bu kapsamda kendilerine sosyal ve egitim destegi saglanarak toplumla bütünlesmelerine ve sosyal benliklerini gelistirmeye katkida bulunmayi amaçlamaktadir. Bu amaç dogrultusunda ilimizde ikamet eden dezavantajli oldugunu düsündügümüz düsük sosyo-ekonomik seviyedeki ailelere mensup 11-14 yas gurubundaki çocuklardan yirmi kisisi il merkezinden ve diger yirmi kisisi de Karaman il merkezine en uzak iki ilçe olan Basyayla ve Sariveliler ilçelerinden esit olarak belirlenmistir. Tespit edilen toplam kirk çocuga refakat etmesi için il merkezinden iki polis memuru ve Basyayla ve Sariveliler ilçelerinden birer polis memuru olmak üzere dört personel belirlenmistir” dendi.

Projenin faaliyetleri içerisinde ise ilk olarak, katilimcilari tespit etme ve velileri proje hakkinda bilgilendirilme çalismasi gerçeklestirildi. Proje tanitim faaliyetleri sirasinda ailelerinin gözetiminden daha önce hiç ayrilmamis çocuklarin ve ailelerin projeye katilim için motivasyon saglamak için gerçeklestirilecek faaliyetlerin görsel sunumu yapildi. Türkiye Izcilik Federasyonunca hazirlanan program dogrultusunda 11–18 Agustos 2014 tarihleri arasinda Bolu ilinde iki gün (izcilik temel ve teknik bilgileri, ekip ruhu, yanasik düzen, okçuluk, binicilik, kano, dag bisikleti gibi) sportif faaliyetlere katildilar. Istanbul ilinde üç gün süre ile sportif faaliyetlerde bulunmuslar ayrica kültürel yerleri (Minyatür Türkiye Parki, Panaroma 1453, Yerebatan Sarnici, Sultanahmet, Ayasofya, Topkapi Sarayi gibi) gezerek Çanakkale ili ziyaret edildi.
Yapilan bu etkinliklere katilan tüm çocuklarin yemek, konaklama, giyim ve seyahat halinde rahatsizlanma durumundaki hastane dahil, bütün ihtiyaçlari ve masraflari Emniyet Genel Müdürlügü ve Türkiye Izcilik Federasyonu tarafindan karsilandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284