Karaman Kayagülü Tür Koruma Eylem Planı Çalıştayı Düzenlendi

Vali Fahri Meral, ilimiz Ayrancı İlçesine bağlı Kayaönü ve Küçükkoraş Köyleri ve Çakırdağ sınırlarında yetişen Karaman Kayagülü bitkisinin korunmasına yönelik olarak hazırlanan ‘Karaman Kayagülü Tür Koruma Eylem Planı Çalıştay’ına katıldı.

Karaman Kayagülü Tür Koruma Eylem Planı Çalıştayı Düzenlendi

Çalıştay’a Vali Fahri Meral, Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Ayrancı Kaymakamı Mehmet Göze, Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürü Mustafa Tuğrul Şahin, Prof. Dr. Kuddusi Ertuğrul, Prof. Dr. Osman Tugay, Uzman Biyolog Sercan Karagöz ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Çalıştay’da katılımcılara  “Türün Tanıtımı ve Önemi” ve “Tür Koruma Eylem Planı” konulu sunumlar yapıldı.

Dünya üzerinde sadece ilimiz Ayrancı ilçesine bağlı Kayaönü ve Küçükkoraş köyleri ve Çakırdağ sınırlarında yetişmekte olan Karaman Kayagülü, oldukça izole ve dar bir yayılış alanına sahip ve dolayısıyla yüksek derecede tehdit altında olduğu belirtilmiştir. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü Karaman Şube Müdürlüğü tarafın­dan “Karaman İli Karaman Kayagülü Tür Koruma Eylem Planı” hazırlanması işine Nisan 2018’de başlanmıştır.

Proje kapsamında Tür Koruma Eylem Planı teknik çalışmaları tamamlanmış olup, Karaman Kayagülü Tür Koruma Eylem Planı Taslağı hazırlanmıştır. Hazırlanan bu taslak il düzeyinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarındaki uzmanlara sunum yapılması, bu kurumlar ile gerekli değerlendirme ve görüş ve önerilerinin alınması amacıyla “Karaman Kayagülü Tür Koruma Eylem Planı Çalıştayı” düzenlenmiştir.

Projenin 16.10.2018 tarihinde tamamlanacağı belirtilirken, yapılan bu çalıştay sonucunda “Karaman Kayagülü Tür Koruma Eylem Planı Kitapçığı” hazırlanarak basımı yapılacağı ve ilgili kurum ve kuruluşlara dağıtılacağı belirtilmiştir.

Çalıştay; değerlendirme, görüş ve önerilerle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284