Karaman Kent Konseyi Karamanli Kadinlara Sahip Çikti

Karaman Kent Konseyi Kadin Meclisi Baskani M.Hilâl Ugurlu yayinladigi bir basin bildirisi ile Karaman’da “Siddet gören kadinlara” sahip çiktiklarini açikladi.

Karaman Kent Konseyi Karamanli Kadinlara Sahip Çikti

Hilal Ugurlu’nun yaptigi açiklama söyle:
“Karaman geçmisiyle oldugu kadar bu günüyle ve gelecegiyle de Anadolu’nun yüz aki bir sehridir. Türkiye genelinde bilinç ve egitim çizgisi yüksektir. Karamanli hanimlarin ekonomiye istirakleri ve yarattiklari arti degerler övülecek ve övünülecek düzeydedir.
Üretime dönük her sektörde kadinlar en önemli aktör seviyesindedir. Bu özellikleri olan bir kesimin “siddet” denilen bir konuyla asagilanmasi mümkün degildir. Buna ragmen siddet gören hanim kardeslerimizin Kadin Meclisimize durumlarini bildirmelerini bekliyoruz. Onlara yasal ve sosyal desteklerimiz olacaktir. Kent Konseyimizin aldigi karar bu yöndedir.
Kent Konseyi Baskanimizin ve Belediyemizin destegiyle, Belediye Çagri Merkezi telefonuna bir numara ekledik. 444 25 70 nolu telefonu çeviren hanimlar, nöbetçi operatör ile dileklerini ve sikâyetlerini bize ulastirabileceklerdir. Önemli bir konuyu böyle bir sisteme baglamaktan memnun oldugumuzu belirtmek istedim. Insaallah hayirli olur ve insallah hiçbir hanim arkadasimiz böyle bir ihtiyaç içinde olmaz” dedi.
Hilâl Ugurlu açiklamasinin sonunda, bu yeni sistemin haftanin her günü ve günün her saati çalistigini da sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284