Karaman Marka Sehir Olma Yolunda

Karaman Valisi Murat Koca, Teknopark ve Karaman’in Vizyon Planinin ele alindigi toplantiya katildi.

Karaman Marka Sehir Olma Yolunda

Organize Sanayi Bölge Müdürlügü binasinda yapilan Teknopark ve Karaman’in Vizyon Planinin görüsüldügü toplantiya, Vali Murat Koca'nin yani sira Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Il Genel Meclis Baskani Celalettin Güngörer, Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Yasin Ünüvar, KOSGEB Karaman Hizmet Merkezi Müdürü Mevlüt Tavsan ve OSB yönetim kurulu üyeleri katildi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlügü sehir plancisi Gülgün Dilsah Gezmen tarafindan Teknoloji Gelistirme Bölgeleri (Teknopark) hakkinda bir sunum gerçeklestirildi. Sunumda teknoparklarin kurulus amaci, istihdamda artis saglamasi, yabanci sermayeyi bölgeye çekmesi, ihracat tutarlarinin artmasina sagladigi faydalar katilimcilara anlatildi.
Kuruldugu bölgelerde, organize sanayi bölgesi ve üniversiteler arasinda bir köprü kurarak vasifli eleman artisina katki saglamasi, is imkânlarinin arttirilarak beyin göçünün engellenmesi ve sanayi bölgesinde üretilen ürünlerin kalitelerinin artirilmasi gibi bölge ekonomisine olumlu etkileri olan teknoparklarin, Karaman için önemli bir firsat oldugu belirtildi. Türkiye' de 2001 yilindan itibaren 40 ilde 59 adet teknopark kurulusu ilan edildigi ve 41 tanesinin faal durumda oldugu ifade edildi.
Sunumdan sonra, Organize Bölge Müdürlügü sinirlari içerisinde Teknopark kurulmasi için altyapi çalismalarinin olusturulmasi amaciyla Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi öncülügünde çalismalara baslanmasi bu çalismalara yönelik olarak, Karaman Valiligi, Karaman Belediyesi, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi, OSB Müdürlügü ve Ticaret Sanayi Odasi'ndan olusan bir heyetin olusturulmasi karari alindi. Toplantinin devaminda Karaman Ili Vizyon Plani hakkindaki görüsmelerde Karaman’in da marka sehirler arasinda yer almasi gerektiginin alti çizilirken, bu konuda yapilan çalismalarin araliksiz devam ettigi belirtildi. Marka sehir olma yolunda atilmasi gereken ilk adimin, Karaman’in taninirliginin arttirilmasinin belirtildigi toplantida, üniversite ve organize sanayi bölgesinde faaliyetlerde bulunan isletmelerin uyum içinde çalismasi gerektigi ifade edildi.
Bu kapsamda mevcut durum raporunun çikarilarak, hedeflenen amaçlara en kisa sürede ulasilabilmek için hangi yollarin izlenecegi ve buna göre strateji gelistirilmesi karari alindiktan sonra toplanti sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284