Karaman Milletvekili Şeker TBMM’de Konuşma Yaptı

Karaman AK Parti Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Recep ŞEKER, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Cumhuriyet Halk Partisinin sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının araştırılması ile ilgili araştırma önergesi üzerine AK Parti grubu adına bir konuşma yaptı.

Karaman Milletvekili Şeker TBMM’de Konuşma Yaptı

 Şeker konuşmasında şu ifadelere yer verdi:“Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; CHP grup önerisi üzerine grubum adına söz aldım, Gazi Meclis'i saygıyla selamlıyorum. 
Sağlık Bakanlığımız Coronavirüs vakalarının Çin'de duyulduğu ilk günden itibaren tedbirlerini almaya başladı. Bilim Kurulunu oluşturdu. Bilim Kurulundan gelen önerilerin birebir sahada uygulamalarını yapmış, Coronavirüs vakalarının olduğu ülkelerle, karayolu, havayolu bağlantılarını kapatmış, sağlık personellerimizin eğitimlerini yapmış, yol haritalarını belirlemiş, pandemi hastanelerini oluşturmuş, "PCR" tanı kitlerimizi üretmiş, tanı yapılan laboratuvarları tüm ülke geneline yaymış, İçişleri Bakanlığımız illerdeki yasakların alınması uygulamasını yapmış, emniyet güçlerimiz sahada gece gündüz çalışmış, Sanayi Bakanlığımız ventilasyon cihaz yapımına önderlik yapmış, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Kredi Yurtlar Kurumunda, yurtdışından gelen vatandaşlarımızın karantina süresince konaklamasını yapmış, AFAD konaklama süresince tüm malzemeleri temin etmiş, Vefa Destek Grubuyla vatandaşlarımızın evlerine kadar hizmet götürmüş, Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, esnafımıza, işsizimize destekler vermiş, kırk beş günde 1.000'er yataklı pandemi hastaneleri açılmış, 125 ülkeye yardım malzemesi gönderilmiş. kısaca, Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde, tüm bakanlıklarımızın personelleri canhıraş çalışmıştır. Tüm meslek sahipleri, acil, ani vatana hizmet sırası geldiğinde tıpkı, Kandil'de, İdlib'de, Pençe harekâtlarında görev alan askerlerimizde olduğu gibi canı pahasına çalışmaya hazırdır. Bunun en iyi örneklerinden birisini de Coronavirüs sürecinde cephenin en ön saflarında olan sağlık çalışanlarımızda gördük. Sağlık çalışanlarımız ile ilgili Sağlık Bakanlığımız kişisel koruyucu ekipmanları dağıttı, sağlık mekânları düzenli olarak dezenfekte edildi, sağlık personellerinden, yakınlarına bulaştırma endişesiyle evlerine gitmek istemeyenlere KYK yurtlarında, Bakanlıklarımızın illerdeki misafirhanelerinde ücretsiz kalması için olanak sağlandı. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnamesiyle sağlık personellerimize toplu taşıma, ulaşım araçları ücretsiz oldu, esnek mesai uygulamasına geçildi, döner sermayeler tavandan ödendi.
2018 yılında Meclisimiz tarafından çıkartılan 7146 sayılı Yasa ve 7151 sayılı Yasa ile aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının çalışma yaş hadleri, izin hakları gibi düzenlemeler yapıldı. Sağlık personelinin emekli maaşlarında iyileşme yapıldı. Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesiyle ilgili düzenleme yapıldı, yine buna ilaveten pandemi sürecinde, 15/04/2020 tarihinde 7243 sayılı Yasa ile Mecliste bulunan 5 partinin ortak kararı ile sağlıkta şiddet ile ilgili çok önemli bir düzenleme yapıldı. Sağlık ordumuza destek amacıyla 18 bin sözleşmeli sağlık personeli, sağlık kurumlarımızdaki diğer hizmetler için 14 bin sürekli işçi alımı yapıldı. Yine Sağlık Bakanımız 3 bin sözleşmeli sağlık personeli alım müjdesini verdi.
Cephede ön saflarda mücadele ederken hayatını kaybeden, aynı zamanda hemşerim olan Dr. Yavuz Kalaycı'nın görev yaptığı Eyüp sultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezine ismi verilmiştir. Evlatlarına da Karaman dernekleri ve Karamanlılar olarak sahip çıkmaktayız, Sağlık Bakanlığımız da aynı desteği vermekte. Yine aynı şekilde Prof. Dr. Murat Dilmener'in, Prof.Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun, Prof.Dr. Feriha Öz'ün isimleri de yeni yapılan hastanelerde yaşatılmak üzere verilmiştir. Vefat eden tüm sağlık çalışanlarımızı rahmetle anıyorum, hasta olanlara şifayı, inşallah Allah'tan temenni ediyorum.
 Tabii ki sağlık çalışanlarımıza ne yapsak azdır ama gündemin gerektirdiği olanakların el verdiği her türlü imkân Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Sayın Sağlık Bakanımız ve diğer kabine üyelerinin destekleriyle sağlık çalışanlarımıza sunulmaya devam edecektir.
 "Maske, mesafe ve hijyene dikkat." diyor, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284