Karaman Polisi 5 Faili Meçhul Cinayeti Çözdü

Karaman Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri, 2011 yili içerisinde, aralarinda 5 yil önce islenmis olan cinayetlerin de oldugu 5 faili meçhul olayi aydinlatirken, incelenen kayip sahis dosyalarindan iki kisinin cinayete kurban gittigini belirledi.

Karaman Polisi 5 Faili Meçhul Cinayeti Çözdü
Karaman'da son 2 yil içerisinde polis mintikasi içinde islenen 7 ayri cinayetin 14 zanlisini da yakalayarak adli makamlara teslim etti.
EN SON KATIL BACANAK ÇIKTI
Asayis Sube Müdürlügü bünyesinde kurulan özel ekip, Karaman'daki kayip olan sahislari incelemeye aldi. Ekipler, incelemeler neticesinde Ermenek'te 5 yil önce kaybolan Ibrahim Karakus'un (37) öldürülmüs olabileceginden süphelendi. Bunun üzerine 8 aylik bir çalisma yürüten Cinayet Masasi dedektifleri, Ibrahim Karakus'un (37) bacanagi olan Mustafa F'yi (46) gözaltina aldi. Sorgulanan Mustafa F, bacanagini o zaman 13 yasinda olan kizina sarkintilik yapmasindan dolayi av tüfegi ile öldürdükten sonra gömdügünü itiraf etti. Mustafa F, çikarildigi mahkemece tutuklanarak Ermenek F Tipi Kapali Cezaevi'ne gönderildi.
CINAYETI DNA ÇÖZDÜ
Karaman'da 5 yil önce islenen faili meçhul cinayet ise, olay yerindeki kan damlalarinin analizi sayesinde çözüldü. 2006 yilinda Ersan Çardak'in evinde öldürülmesiyle ilgili çalismalarini sürdüren polis, olay yerinde elde edilen delilleri ve olay yerine ait görüntüleri defalarca izleyerek kare kare gözden geçirdi. Yapilan incelemelerde, olay yerinde bulunan kan serpintilerinin dogal dagilisinin siçrama hareketlerinden farkli oldugu dikkat çekti. Kan örneklerini incelemeye gönderen polis, kanin baska bir sahsa ait oldugunun belirlenmesiyle bütün süphelilerden DNA aldi. Yapilan DNA testinde Ersan Çardak'i komsusu Mehmet C'nin (37) öldürdügü ortaya çikti.
SÜHPELI ÖLÜM, CINAYET ÇIKTI
Karaman'da, 1 yil önce enistesine ait evin bahçesinde ölü olarak bulunan yasli kadinin da altinlari için cinayete kurban gittigi ortaya çikti. Olay, 1 yil önce Çeltek Mahallesi'nde meydana gelmis, ihbar üzerine eve gelen polis ekipleri yaptiklari ön incelemede, 66 yasindaki Ayse Uguz'un vücudunda herhangi bir darp ve yara izine rastlanmamasi üzerine normal ölüm degerlendirmesinde bulunmustu. Ölen kadinin yakinlarinin, "Kolunda altin bilezikleri vardi, onlar yok" demesi üzerine ekipler, olayi süpheli buldu. Bunun üzerine Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldirilan yasli kadina otopsi yapildi. Yapilan otopside Uguz, altinlarinin takili oldugu kolunda izlere rastlandi. Ekipler 1 yil içerisinde bine yakin kisiyle görüsme yapti. Kurulan özel ekip yaptigi çalismalar neticesinde cinayeti birden fazla kisinin islemis oldugunu belirledi. Bu yönde çalismalarini genisleten ekiler, süpheli görülen zanlilardan Abdulsamet K'ye (25) ulasarak gözaltina alindi. Emniyette sorguya alinan Abdulsamet K, cinayeti arkadaslari Ismail T. (32) ile Mithat G'yle (43) isledigini itiraf etti.
KAYIP KADINI TV'DE AGLAYAN KOCANIN ÖLDÜRDÜGÜ ORTAYA ÇIKTI
Karaman'da 34 yasindaki Asuman Yörük 16 Ocak tarihinde kayboldu. 35 gün boyunca aranan kadinin bulunmasi için Yörük'ün ailesi ile birlikte dini nikahli kocasi televizyon programina çikmaya basladi. Durumdan süphelenen dedektifler, programa katilan aile ve dini nikahli esi takibe aldi. Süpheli M.S'nin televizyonda söyledikleriyle polise verdigi ifadede çeliskiler ortaya çikti. Polis, M.S'nin arkadasi H.B. tarafindan Asuman Yörük'ün babasina ait kaybolan maas kartindan para çekildigini tespit etti. Harekete geçen polis, M.S. ve arkadasi H.B'yi gözaltina aldi. M.S, arkadasi H.B'nin yardimiyla kendisinden ayrilmak isteyen karisini öldürüp evlerinin yanindaki yikik toprak binanin içine gömdüklerini söyledi. Küçük'ün cesedi saniklarin gösterdigi yerde bulundu.
MEZARLIKTAKI CINAYETIN SÜPHELILERI BABA VE OGLU ÇIKTI
Karaman'da sehir mezarliginda erkek cesedi bulunmasinin ardindan olay yerine gelen cinayet masasi dedektifleri, cesedin yaninda yere dökülmüs içki ile içilmeden yanarak tükenmis sigarayi buldu. Bunun üzerine ekipler cinayete kurban giden Mahmut Top'un samimi oldugu kisilerle birlikte alkol aldigina kanaat getirdi. Dedektifler yaptiklari sorusturmada cinayete kurban giden Mahmut Top'un arkadasi Salih E. (45) ve oglu Ali E. (21) ile alkol almak için bir araya geldigini ögrendi. Yakalanan Salih E, Mahmut Top'u öldürdügünü itiraf etti. Adliyeye sevk edilen baba Salih E. ve oglu Ali E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Yaptiklari çalismalarla 5 faili meçhul cinayet olayini çözen Karaman Emniyet Müdürlügü'ne bagli Asayis Subesi ekipleri son 2 yil içerisinde de islenen 7 cinayet olayinin faili oldugu belirlenen 14 süpheliyi yakalayarak adli makamlara teslim etti.
2011 YILINDA KAYBOLAN 63 KISIDEN 55'I BULUNDU
Asayis Sube Müdürlügü'ne bagli ekipler bu yil içerisinde kayip basvurusu yapilan 18 yasindan büyük 63 kisiden 55'ini bularak yakinlarina teslim ederken, eski kayiplarla birlikte 18 kisinin ise bulunmasina çalisiyor. Karaman Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, özellikle faili meçhul olay ve cinayetlerin çözülmesi için Asayis Sube Müdürü Ferhat Sahin ve ekibine destek veriyor.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Erdal koku
Erdal koku - 3 yıl Önce

İyiki varsiniz devletten Allah razı olsun

SIRADAKİ HABER

banner284