Karaman Polisinden Kar Lastigi Uygulamasi

Karaman Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügü, bugün baslayan kar lastigi takma zorunlulugu nedeniyle yollarda uygulama yapti.

Karaman Polisinden Kar Lastigi Uygulamasi

Karaman-Eregli kara yolunda yapilan uygulamada ekipler durdurduklari ticari araçlarin kar lastigi takip takmadiklarini kontrol etti. Yapilan uygulamayla ilgili konusan Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürü Murat Bademoglu, “Ilimizde kis lastigi uygulamasi 1 Aralik itibariyle basladi. Uygulama 1 Nisan 2016 itibariyle son bulacaktir. Yetki belgesi itibariyle A türü olan otomobiller, minibüs ve kamyonetlerde kis lastikleri zorunludur. Ayni sekilde kamyon, çekici, otobüs ve tankerlerde talihli dingillerin üzerindeki lastiklerde de kis lastigi zorunlulugu vardir. Yari römorklar ve fren tertibati olan dingilin üzerindeki lastiklerde kis lastigi takma zorunlulugu bulunuyor" dedi.
Araçlarda takili bulunan lastigin kis lastigi oldugunu üzerinde M+S isareti, 'Sunumveiz' yazisi ya da kar isareti olunca anlasildigini belirten Bademoglu, söyle konustu: "Bu uygulamayla amacimiz sürücülerin güvenli bir sekilde kisi geçirmelerini saglamaktir. Bu sekilde bir dizi tedbir almis bulunmaktayiz. Basta valiligimiz olmak üzere emniyet, jandarma ve belediye koordinasyon saglayip ilimizde kisin buzlanma olan bölgelerimizde tespit yapmak suretiyle sürücülerimizi bu bölgelerden geçerken daha dikkatli ve duyarli bulunmalari noktasinda uyari brosürleri hazirladik. Buzlanmanin oldugu yerler ve buzlanmayla ilgili isaretlemelerin neler oldugunu ve kis sartlarinda araçlarini kullanirken dikkat etmeleri gereken pratik bilgilerin bulundugu bu brosürleri sürücülerimize dagitmaktayiz. Uygulama 1 Nisan itibariyle son bulacak olup bu dönem içerisinde önce sürücülerimizi kis lastigini takmalarini kendi güvenligi açisindan zorunlu oldugunu hatirlatiyor ve ardindan cezai islemi uyguluyoruz."
Kis lastigi takmayan, takma zorunlulugu oldugu halde takmayan sürücülere 571 TL ceza islem uygulandigini anlatan Bademoglu, "Sehir içerisinde de hususi araçlarda takma zorunlulugu olmamakla beraber karli ve buzlu zamanlarda aracinda kis lastigi bulundurmayanlara 88 TL ceza islemi uygulanacagini da buradan halkimiza bildiriyoruz. Araçlarinda kis lastigi olup olmadigi kontrol edilen sürücüler herkesin kis mevsiminde araçlarina mutlaka kar lastigi takmalari gerekir" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284