Karaman Şantiye Alanına Döndü

Kamu yatırımları, belediye yatırım ve hizmetleri ile Karaman adeta altın çağını yaşıyor. Karaman'ın her köşesinde ayrı bir çalışma sürüyor.

Karaman Şantiye Alanına Döndü
Halka hizmet, Hakk'a hizmet anlayışı ile çıkmış olduğumuz bu hizmet yolunda, temel gayemiz milletimizin huzurlu, modern bir şehirde kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamaktır diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Milletimizden aldığımız güç ve destek ile yine milletimiz için hizmete devam edeceğiz" dedi.
Yeni Çevre Yolu'nda İlk Etap Bu Yıl Trafiğe Açılacak
Karaman'ın adeta çehresini değiştirecek en önemli projelerinden birisi olan yeni çevre yolu çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Proje yaklaşık 60 Milyon liralık bir bütçeye sahip. Yapımı devam eden 11 km uzunluğundaki ilk etapta çalışmalar bu yıl tamamlanacak ve yol trafiğe açılacak.
TOKİ 998 Konut İnşaatı Hızla Yükseliyor
Karaman Belediyesi ve TOKİ (Toplu Konut İdaresi) işbirliğinde yapımına başlanan, İşçi Konutları ikinci etabı ve Emekli Konutlarının yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde gerçekleştirilen konut projeleri son sürat devam ediyor. Bu projeler sayesinde konut ihtiyacı olan dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olma imkanına kavuşuyor. Geçtiğimiz yıl müracaatları alınan ve kuraları çekilen Emekli Konutları ve İşçi Konutları 2. etap yapım çalışmaları hızla devam ediyor.
Köprülerde Çalışmalar Devam Ediyor
Karaman Belediyesi tarafından yapımına başlanan Zembilli Kavşağı ve Doğukışla Kavşağı üzerindeki köprü yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Yunuskent, İbrahim Hakkı Konyalı ve Zembilli Mahalleri istikametinden gelerek Tapduk Emre ve Gevher Hatun Mahallelerine, özellikle de Devlet Hastanesi'ne ulaşım süresini büyük ölçüde kısaltacak olan köprülerde ilk tabliyeler yerleştirildi. Eylül-Ekim aylarında trafiğe açılması planlanan köprüler sayesinde Zembilli Kavşağı’ndan Devlet Hastanesi’ne ulaşım yaklaşık 3-4 dakikaya düşecek.
Alparslan Türkeş Bulvarı Tamamen Yenileniyor
Şehrin en önemli güzergâhlarından olan Alparslan Türkeş Bulvarı Karaman Belediyesi tarafından, temelden ele alınıyor. Çalışmalar kapsamında, eskiyen alt yapı tamamen yenilenecek. İçme suyu şebekeleri başta olmak üzere, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları daha kaliteli ve sağlam bir hale gelecek. Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekipler caddeden geçen içme suyu ve yağmur suyu hatlarını yenileme çalışmasına başladı. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından üst yapıya geçilecek. Çalışmalar neticesinde bu önemli bulvar daha kullanışlı ve modern bir hale gelecek.
Asfaltlanmamış Yol Kalmayacak
Karaman Belediyesi, şehir merkezinde alt yapısı tamamlanan bütün cadde ve sokaklarda kaldırım ve asfalt çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Kendi asfalt malzemesini üretebilen son teknoloji imkanlara sahip olan Karaman Belediyesi, ihtiyacı olan asfaltı kendisi üreterek bu konuda önemli ölçüde tasarruf sağlıyor. Asfalt çalışmaları için araç filosunu daha da güçlü bir hale getiren Karaman Belediyesi alt yapısı tamamlanmayan yollarda soğuk asfalt, alt yapısı tamamlanan yollar üzerine ise sıcak asfalt çalışmalarını sürdürüyor.
Siyahser-Beyazkent Üst Geçit Çalışmaları Devam Ediyor
Siyahser ve Beyazkent Mahallelerini birbirine bağlayacak olan ve modern bir yapıda tasarlanan üst geçit sayesinde bölgedeki yaya ulaşımı daha güvenli bir hale gelecek. Haziran ayı içerisinde çalışmalarına başlanan üst geçitte çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mersin-Karaman girişi üzerinde bulunan üst geçit çalışmaları sayesinde bu güzergah daha gösterişli bir hale gelecek.
Larende ve Sümer Mahalleleri Doğalgaza Kavuşuyor
Karaman Belediyesi ve Enerya Gaz işbirliği ile 2016 yatırım programına alınan dört mahalle daha doğalgaza kavuşuyor. Larende ve Sümer Mahallelerini kapsayan doğalgaz hattı yapım çalışmaları devam ediyor. 2016 yatırım programına alınan ve çalışmalarına başlanılan Larende ve Sümer Mahalleleri artık doğalgazdan yararlanabilecekler.
Fuar ve Kongre Merkezi Hızla Yükseliyor
Karaman Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Fuar ve Kongre Merkezi’nde çalışmalar süratle devam ediyor. İlimizde yıllardır eksikliği hissedilen ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak bir mekân olarak; Karaman Belediyesi, Devlet Planlama Teşkilatı ve Kalkınma Bakanlığı işbirliği ile Elmaşehir Mahallesi’ne yapılan Fuar ve Kongre Merkezi inşaatında kaba yapı büyük oranda tamamlandı. Son derece fonksiyonel bir şekilde tasarlanan merkezin 2016 yılı içerisinde hizmete girecek.
3 Bin Kişilik Spor Salonu Yapılıyor
Karaman Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde Karaman'a yapılması planlanan ve arsası Karaman Belediyesi tarafından tahsis edilen 3 bin Kişilik Kapalı Spor Salonu Projesi'nde çalışmalar başladı. Karaman'da son derece önemli bir proje olan ve şehrimizin spor anlamında birçok ihtiyacına cevap verecek olan 3 bin kişi kapasiteli Kapalı Spor Salonu projesinde geçtiğimiz ay başlayan çalışmalar devam ediyor.
Okulların ve amatör spor kulüplerinin yanı sıra tüm sporcuların spor yapabileceği Kapalı Spor Salonu, 1. ve 2. Toki’nin arasında kalan bölgeye inşa edilecek. Tesis içinde basketbol sahası, voleybol sahası, hentbol sahası yer alacak
8 Yeni Semt Sahasında Çalışmalar Başladı
Spor alanında önemli çalışmalara imza atan Karaman Belediyesi, geçtiğimiz yıl 5 Mahallede yapımını tamamladığı 7 semt sahasına bu yıl 6 farklı mahallede 8 adet daha ekliyor. Semt sahalarında Haziran Ayı içerisinde yüklenici firmaya yer tesliminin yapılmasının hemen ardından çalışmalar başladı.
Yunuskent, Gevher Hatun, Ziya Gökalp, Şeyh Edebali, Yenişehir ve Piri Reis Mahallesi’ne de futbol, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan 8 Semt spor sahası bu yıl vatandaşların hizmetine sunulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284