Karaman Sehitlerine Sahip Çikti

Terör örgütü PKK’nin Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Daglica bölgesinde düzenledigi hain saldirida 16 askerimizin sehit olmasi ve son olarak bugün Igdir’in Dilucu Sinir Kapisi’nda görevli polis memurlarini götüren servis minibüsü ile koruma görevi yapan otomobilin, Aralik ilçesine bagli Hasanhan Köyü yakinlarindan geçisi sirasinda PKK’li teröristler yola önceden dösedikleri yaklasik bir ton bombayi uzaktan kumanda ile patlatmasi sonucu 14 polisimizin sehit edilmesi tüm ülkeyi sokaga döktü.

Karaman Sehitlerine Sahip Çikti

Karaman’da da bölücü terör örgütünün saldirilarini protesto etmek amaciyla Devlet Hastanesi önünde toplanan hat dolmuslari, ögrenci servisleri ve vatandaslar araçlarina astiklari Türk bayraklariyla sehir merkezine kadar konvoy olusturdular.
Sehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Kahrolsun PKK sloganlariyla Ismetpasa Caddesi, Atatürk Bulvari ve Aktekke Meydaninda tur atan araçlar daha sonra Aktekke Meydani’nda toplanarak hep bir agizdan Istiklal Marsimizi okuyup sehitler için dua ettiler. Grup daha sonra olaysiz sekilde dagildi.
Karaman’da sosyal medya üzerinden organize olan vatandaslar, 7 Eylül Pazartesi aksami Hakkari Daglica’da sehit düsen askerler için yürüyüs yapti.
Hakkari Daglica’da PKK terör örgütünün hain saldirisi sonucu sehit düsen 16 asker için Karaman’da yürüyüs yapildi. Sosyal medya üzerinden örgütlenen vatandaslar, yatsi namazindan sonra Aktekke Meydani’nda bir araya gelerek Cumhuriyet Parkin’daki Atatürk Aniti’na kadar PKK aleyhinde slogan atarak yürüdü. Atatürk Aniti önünde sehitler için 1 dakika saygi durusunda bulunularak, Istiklal Marsi okundu. Vatandaslar daha sonra tekrar Aktekke Meydani’na gelerek yürüyüsü sonlandirdi. PKK aleyhine atilan sloganlarla gerçeklesen yürüyüse Ismet Pasa Caddesi’nde bulunan vatandaslar da katilirken, çevredeki esnaf da islik ve alkislarla yürüyüse destek verdi.
Yarin ise Milliyetçi Hareket Partisi Karaman teskilati, giderek hiz kazanan terör olaylarina karsi Ülkü Ocaklari Karaman il baskanligini ile ortaklasa tepki yürüyüsü yapilacagini açikladi.
Milliyetçi Hareket Partisi il baskani Oktay Yilmaz, her kesimden insanin katilmasi gerektigini söyleyerek “Tüm Karamanlilar tek yumruk olmalidir” dedi.
Yilmaz açiklamasinda, “Ülkemiz önemli ve keskin bir süreçten geçiyor. Bu süreci ancak birlik ve beraberlik içerisinde dik bir durus sergileyerek asabiliriz. 9 Eylül Çarsamba günü saat 18.00’de Aktekke Kent Meydaninda baslayacak yürüyüsümüz Sehitlikte son bulacaktir. Hemserilerimiz bireysel organizasyonlari iptal ederek genis katilimli bu yürüyüse katilmalari oldukça önemlidir. Teröre karsi sehitlerimizin yanlarinda oldugumuzu göstermek maksadi ile düzenledigimiz yürüyüse tüm halkimiz davetlidir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284