Karaman Serbest Bölge`de Son Asamaya Geçildi

Karaman`da kurulmasi planlanan Serbest Bölge çalismalarinda son asamaya geçildi. Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan; `Serbest Bölgenin kurulmasinda son asama olan sirket kurulmasi ve fizibilite asamasina geçilmistir.` dedi.

Karaman Serbest Bölge`de Son Asamaya Geçildi

Karaman Serbest Bölge ile ilgili Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ve Ekonomi Bakanligi Serbest Bölgeler Genel Müdürü Ugur Öztürk, geçtigimiz hafta Ekonomi Bakanligi'nda bir toplanti yaparak Serbest Bölge Çalismalari konusunda gelinen son durumu degerlendirdi.
Gerçeklestirilen toplanti ile ilgili bilgiler veren Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan sunlari kaydetti; " Karaman sanayisi, su anki üretim kapasitesinin çok daha üzerinde bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli harekete geçirerek küresel pazarlara ve iç pazara daha planli ve organize bir sekilde açilabilmek için serbest bölge çalismalarina hiz verdik. Belediye meclisimizce 01.02.2016 tarihinde aldigimiz karar dogrultusunda, organize sanayi bölgemizde yaklasik 2.000.000 metrekare alanin serbest bölge ilan edilmesi için gereken imar düzenleme çalismalarini hazirladik ve Bakanlar Kurulu onayina sunduk.
Karaman Serbest Bölge ile ilgili geçtigimiz hafta Ekonomik Bakanligi'nda Serbest Bölgeler Genel Müdürü Ugur Öztürk ile birlikte bir araya gelerek serbest bölge konusunda gelinen son durumu degerlendirdik. Sirket kurulmasi ve fizibilite çalismasi asamasina geçilmistir. Bu asamayi da en kisa sürede tamamlayarak raporlarimizi Ekonomi Bakanligimiza sunacagiz.
Karaman Belediyesi olarak serbest bölgenin en kisa sürede kurulmasi için gereken bütün destegi veriyoruz. Karaman Serbest Bölge çalismalarini Ankara nezdinde özverili bir sekilde takip ederek destek olan, emek veren milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Seker'e, Il Baskanimiz Nazmi Ünlü'ye tesekkür ederim. "
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284