Karaman SMMMO’dan e-Uygulama Sistemi Seminere Davet

Karaman SMMM Odası Başkanı Arif Toktaş, 01 Ocak 2020’den itibaren gerçekleşecek e-Uygulama sisteminin anlatılacağı seminere tüm Esnaf ve Mali Müşavirleri davet etti.

Karaman SMMMO’dan e-Uygulama Sistemi Seminere Davet

SMMM Odası Başkanı Arif Toktaş; “Vergi mükelleflerini ve Mali Müşavir Meslektaşlarımızı yakından ilgilendiren, bilgi ve teknolojik çağının bir gereği olarak mali kayıtlar ve işlemlerimiz değişime ayak uydurmak zorunluluğu 19/10/2019 tarih ve 509 sayılı V.U.K e-uygulamalar tebliğine göre e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-Müstahsil, e-SMM, e-İrsaliye, e-Defter ve E Dönüşüm vergi mükelleflerimizin karşısına çıkacaktır. Ve artık elle fatura kesme olayının bittiğini, Karaman SMMM Odası olarak işin direk muhatabı olan tüccarlara e-uygulamalarda nelerle karşılaşabileceğini açıkça anlatma gereği duyduk” dedi.

Vergi mükelleflerini ilgilendiren ve bilmeleri gereken e-dönüşüm işlemleri ile ilgili düzenlenecek seminerin önemine işaret eden Toktaş; “Seminerimiz TÜRMOB Eğitmeni Güler GÜNEY’in sunumu ile 4 Aralık 2019 Çarşamba günü saat:10.00’de Karaman SMMM Odası Şevki Karcı Seminer Salonunda olacaktır. Seminerimizde mükelleflerimize ve meslektaşlarımıza gelişmeler hakkında sunum yapılacaktır” diye konuştu.

Toktaş, Mali Müşavirler Odası olarak esnafa verilecek her bilgi için eğitimci sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

“Çünkü e-uygulamalar mükelleflerin yapması gereken işlerdir. Bu uygulamalar yaşamı kolaylaştırdığı gibi uygulamada yaşanacak sorunları da var olacaktır” diyen TOKTAŞ, şunları kaydetti: “İleride sorun yaşanmaması ve mükelleflerin cezai işleme maruz kalmamaları için seminerimize katılmaları onlar açısından faydalı olacaktır. Vergi mükelleflerimizin şunu çok iyi bilmeleri gerekir. Bu uygulama bizzat mükellef tarafından yapılması gerekmektedir. Mali Müşavirin bu uygulamada hiçbir sorumluluğu yoktur.”

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284